Man började tidigt med budskapet att det var rädsla för tekniken som orsakade ohälsa

 

Det började med att de som blev bildskärmsskadade beskylldes för att vara rädda för bildskärmen

Eftersom man i IT-företagarnas reklamtidning uppenbarligen såg sig tvungna  att uppge att man vetenskapligt kände till att mobilstrålningen ökar hjärnaktiviteten och påverkar sömnen så ville man avfärda denna biologiska reaktion med att påstå att vi kan kompenserar för detta. Detta påstående saknade dock vetenskapligt stöd.

Man hade  ju också redan kunnat konstatera att utbyggnaden av GSM-systemen drastiskt ökat ohälsan, framför allt den psykiska ohälsan (oro, ångest, depression).

Psykisk ohälsa kan bero på hjärnstress/stress under en längre tid, vilket man vetenskapligt känner till.

Eftersom mobilstrålningen ökar hjärnaktiviteten  finns det en anledning att misstänka att det är den digitala mobilstrålningen från GSM-systemen som är orsaken till den dramatiska ökningen  av ohälsa.

Inför 3G-utbyggnaden måste man därför få fram budskapet , kan man med skäl misstänka, att det är teknikrädda människor som blir sjuka. Därmed kan man ge den enskilde skulden för att den blivit sjuk av mobilstrålningen. Det är rädda och psykiskt svaga människa som blir sjuka. På så sätt har man garderar sig  inför 3G- utbyggnaden genom att insinuera att det är teknikrädda som blir sjuka och de får skylla sig själva.

Denna strategi avslöjar också att alla ansvariga både mobilindustrin, dåvarande SSI (samma tjänstemän som nu sitter på Strålsäkerhetsmyndigheten) samt Socialstyrelsen känner till att folk kommer att få sämre hälsa när 3G byggs ut . Jag menar det är ju känt redan för dryga 70 år sedan, att mikrovågor ger hälsoproblem. Alltså andra biologiska störningar än bara termiska.

På sidan 11 i IT-företagarnas reklamtidning kan man därför läsa:”Ny teknik har alltid skrämt” enligt Göran Hermerén fil.dr och professor i medicinsk etik

IMG IT-företagarna sid 11
1 thought on “Man började tidigt med budskapet att det var rädsla för tekniken som orsakade ohälsa

  1. Ping: lobbyisterna – alternativ-media.se

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s