Vid den här tiden fanns ingen digital mobilstrålning

På denna tiden fanns inga mobiler

När jag var 12 år fanns det ingen digital mobilstrålning i min livsmiljö men Strålsäkerhetsmyndigheten ger sken av att vi haft denna typ av mobilstrålning genom att påstår att vi har haft radiostrålning i 100 år.

Vi har haft radiostrålning i 100 år men inte digital mobiltelefoni. Den kom först 1990 och ohälsan har ökat markant sedan dess under 1990-talet och fram till nu 2011. Man försöker dock dölja sjuktalet genom att friskskriva sjuka människor.

Redan för 80 år sedan fick man kunskaper om att radiofrekvent strålning orsakade ohälsa. Trots denna kunskap och erfarenhet trampar industrin tillsammans med myndigheterna gasen i botten och lägger Miljöbalkens försiktighetsprincip på hyllan .

De som blir elektrosensitiva av strålningen avfärdas av myndigheterna som oroliga och teknikrädda människor.

Socialstyrelsen har till och med förbjudit läkare att skriva in i läkarjournalerna att folk relaterar sina sjukdomsbesvär med radiofrekvent strålning och elektriska apparater.

Socialstyrelsen säger att dessa strålskadade människor inte är sjuka och delvis är det ju rätt för alla dessa personer hade varit friska om de inte hade påtvingats mobilindustrins strålning från sändare. Därför mår dessa personer också  klart bättre om de bosätter sig i en faradeys bur, vilket ju då bekräftar att det är den höga mobilstrålningen som är hälsoproblemet.

Att skydda sig mot det som gör en sjuk är ju en överlevnadsstrategi. Pollenallergiker tar gärna inte in blommande björkkvistar i sin bostad, men de som blir sjuka av mobilsändarnas strålning eller grannarnas strålning i sitt hem kan inte göra annat än fly hemifrån om de inte har råd med avskärmande tyg. Fast vem vill bosätta sig frivilligt i ett fängelse resten av sitt liv?

Nu är dock hälsoproblemet med den digitala mobilstrålningen inte bara elektrosensitivitet som dock är ett förödande funktionshinder i denna nu extremt belastade livsmiljö av mobilstrålning som man inte kan välja bort.

Att ständigt bli utsatt för en främmande miljöfaktor i sin livsmiljö kommer att ge långtidseffekter som ingen idag kan se hela vidden av vilka konsekvenserna blir. Men det finns forskning som ger en fingervisning om vilka reella risker som finns. Som hjärnskador på grund av hjärnstress vilket även påverkar övriga kroppsfunktionerna.

Ständig stress leder till kroppslig ohälsa allt  från stroke, cancer, psykisk ohälsa, skador på ämnesomsättningen, hormoner, reproduktion. Vidare är det stor risk för ögonskador och blindhet samt ökad missbildning hos alla levande varelser. Det syns redan i Socialstyrelsens statistik att fosterskador ökat under de senaste 10 åren.

Man kan nog vara rätt säker på att denna mobilstrålning kommer att sänka medelåldern drastiskt hos den unga generationen som tvingas växa upp i denna extremt höga mobilstrålning från mobilsändare och andra trådlösa nätverk.

Solveig Silverin miljlöingenjör fd handläggare på länsstyrelsen i Kalmar

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s