Brev till PTS om rätten till fast telefoni som många funktionshindrade är i behov av

Fast telefon

Hej PTS!
Lyssnade just på utskottet om rätten till tillgång av elektronisk kommunikation. Det finns två lagar EU-lagen och Svensk lag LEK. En sak framgick att varken regeringen eller PTS tycks anse att det finns några problem för personer när operatörer river kopparledningen. Ni tycks inte känna till att folk ute på landet fått stora problem med tillgång till elektronisk kommunikation.
Stämmer det? Och i så fall varför känner ni inte till detta problem?

Känner ni till att personer blir sjuka av trådlös kommunikation och att dessa personer tvingas, på grund av sin sjukdom ofta att bo på landet (det är ju just på landet man river kopparledningen)?

Känner ni till att dessa personer blir helt utan möjlighet till kontakt med omvärlden och räddningstjänsten om man river kopparledningen?

Vilka direktiv har PTS fått av regeringen gällande att strålskadade skall ha rätt till elektronisk kommunikation som inte förvärrar deras funktionshinder?

Vad som framkommer i programmet är att om operatörerna inte kan tillgodose en tillgänglig kommunikation skall samhället gå in och hjälpa till och vad jag förstod har det har avsatts pengar till detta. Stämmer det? I så fall har väl gruppen funktionshindrade elöverkänsliga tillgång till dessa pengar eftersom de saknar möjlighet till alternativa lösningar som trådlös kommunikation eller har denna grupp uteslutits från samhällelig hjälp till användbar telefoni?

Jag begär att få tillgång till alla beslut och direktiv från regeringen i frågan. Frågan är livsviktigt för denna grupp funktionshindrade som tvingas bo på landet på grund av sjukdomsbesvär av trådlös kommunikation. Jag vill veta hur man tänkt lösa den elektroniska kommunikationen för denna grupp utan långa förvaltningsprocesser då ofta personerna akut måste flytta ut på landet och som svårt sjuka är i behov av att kunna kontakta omvärlden. Slutligen hur bedömer man rimlighet? Vad är det som efterfrågas som rimlighetskrav?
Tacksam för svar så fort det är möjligt.
Mvh
Solveig Silverin

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s