Strålningen från mobiltelefonen är en cancerrisk men kan också ge mentala störningar

Detta inlägg saboteras om och om igen större delen tas bort

http://www.iarc.fr/en/media-centre/pr/2011/pdfs/pr208_E.pdf

Nedan är en översättning av WHO:s pressmedelande

 

IARC KLASSIFICERAR RADIOFREKVENSABSORBERANDE ELEKTROMAGNETISKA FÄLT SOM MÖJLIGEN CANCERFRAMKALLANDE FÖR MÄNNISKOR

LyonFrankrike, Den 31 maj 2011 ‐‐ WHO / internationella centrumet för forskning om Cancer (IARC) har klassificerat radiofrekvensabsorberande elektromagnetiska fält som möjligen cancerframkallande för människor (grupp 2B), på grundval av en ökad risk för glioma, en maligna typ av hjärnan cancer1associeras med trådlösa telefonen använder.

Bakgrund

De senaste åren har man noterat oro över risken för negativa hälsoeffekter som härrör från exponering för radiofrekvensabsorberande elektromagnetiska fält, såsom de som avges av trådlösa kommunikationsenheter. Antalet mobiltelefon abonnemang uppskattas 5 miljarder globalt.

Under maj 24–31 2011, träffades en arbetsgrupp bestående av 31 forskare från 14 länder vid IARC i Lyon, Frankrike, för att bedöma de potentiella riskerna som cancerframkallande från exponering för radiofrekvensabsorberande elektromagnetiska fält. Dessa bedömningar kommer att publiceras som volym 102 av IARC monografier, som kommer att vara den femte volymen i den här serien att fokusera på fysikaliska agenser, efter volym 55 (solstrålning), volym 75 och volym 78 om joniserande strålning (X‐rays, gamma‐rays, neutroner, radio‐nuclides), och volym 80 om non‐ionizing strålning (extremt low‐frequency elektromagnetiska fält).

IARC monografi arbetar gruppen diskuterade möjligheten att dessa exponeringar av kan inducera långsiktiga hälsoeffekter, i synnerhet en ökad risk för cancer. Detta har betydelse för folkhälsan, särskilt för användare av mobiltelefoner, som antalet användare är stor och växande, särskilt bland barn och unga vuxna.

IARC monografi Working Group diskuteras och utvärderas tillgängliga litteraturen om följande exponeringskategorier omfattar radiofrekvensabsorberande elektromagnetiska fält:

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s