Med anledning av massakern i Norge kan Chris Hedges bok – Amerikanska Fascister – ge en inblick i att makteliten idag är impregnerade av denna ondskans sinnessjuka

Men det är värre än så, de har idag genom sin ekonomiska makt möjligheter att få kontroll över människorna med hjälpmedel av olika typer av” mind control” vilket en arbetsgrupp inom EU sammanställde år 2006 och redovisat. Det är fullt möjligt att med elektromagnetisk strålning påverka människor mentalt både via sändare och trådlösa produkter. Genom att märka produkterna med chip vet man var folk befinner sig när de har med sig dessa produkter som mobiltelefoner, läsplattor etc.  Både polisen och militären har stort intresse av att fullfölja de Amerikanska Fascisternas maktintresse, att få kontroll och makt över världens befolkning

Vi biologiska varelser har ett elektrisk system som arbetar på mycket svaga effekter och att då påstå att vi inte skulle påverkas av denna extremt starka mikrovågsstrålning  faller på sin orimlighet. Redan 1968 visste man att mikrovågor är skadligt. Jag misstänker att det är ett av skälen till att man byggt ut mobiltelefonin med sändare överallt i vår livsmiljö. Dels att minska befolkningen och dels att få kontroll över människorna.  Och man blir ju misstänksam till skälet att domstolarna vill förhöra Anders Breivik bakom stängde dörrar. Jag misstänker att man vill dölja att  det är Amerikanska Fascister som ligger bakom Anders handling? Hur har han annars haft råd med att i 10 års tid ägna sig åt detta projekt. Vem har finansierat honom? Var har han fått pengarna ifrån!

______________________

http://www.youtube.com/watch?v=AV_c1ElZl7Q&feature=relmfu

http://www.svd.se/kultur/litteratur/varning-for-trosfascister_1163307.svd

Amerikanska Faszister av Chris Hedges

Varning för trosfascister

22 april 2008 kl 10:22 Sakprosa Amerikanska fascister Chris Hedges Ordfront Övers: Hans O Sjöström 249 s.

Tro är per definition inte vetande, tro är med andra ord inget för de tvärsäkra. I boken Amerikanska fascister går Chris Hedges tillrätta med just människor som försöker blanda bort begreppen. Han kallar denna amerikanska rörelse för dominionism eller kristen höger, och de mest framträdande gestalterna inom rörelsen är en lång rad predikanter vars grepp om folks själar det vore farligt att underskatta. ”I deras retorik”, skriver Hedges, ”finns det bara ett sätt att vara kristen och bara ett sätt att vara amerikan.”

I en tid då den amerikanska tillverkningsindustrin sjunker ihop som en punkterad ballong och allt som egentligen återstår för de obemedlade är dåligt avlönade arbeten med ringa förmåner, när populärkulturen frodas och kabelkanalerna sprider tom förströelse, dyker de upp – dessa ulvar i fårakläder – och intar de förtvivlades sinnen, menar Hedges. Bakom de salvelsefulla predikanterna som varnar folk för omoral, aborter, gudlöshet, evolutionsläran, liberalism och homosexualitet förekommer viss teoribildning där det hävdas att ”kristna är Guds nya utvalda folk och har kallats att utföra vad Adam och Eva misslyckades med: skapa en gudlig, kristen stat”.

På ett övertygande sätt visar Hedges att kristendomen sådan den kablas ut genom de medier dominionisterna behärskar inte har mycket med den enligt hans åsikt verkliga kristendomen att göra. Det finns partier i den här boken där Hedges faktiskt låter exakt som de svavelosande predikanter han vänder sig emot, något som jag i förstone finner lite märkligt, men så småningom accepterar. Och det beror på att han pekar på hur verkningslösa liberalernas fromma förhoppningar om demokrati och dialog är mot dessa förment kristna vettvillingar. Ont ska kanske med ont fördrivas.

Chris Hedges utgjutelser om de amerikanska fascisterna – deras förmåga att nästla sig in i politiken och i desperata människors hjärtan – sätter kongenialt nog läsarens sinnen i brand. Fröet till all fascism är talet om utvaldhet. Den kristna högerns predikanter manar folk att lämna sitt tionde till den enda sanna kyrkan för att tillhöra de utvaldas skara när Kristus återkommer på den yttersta dagen. Med simpla bondfångeriknep berikar de sig på människor som varken har bildning eller medel. För den som inte betalar återstår förstås den apokalyptiska orgie i blod och söndertrasade lemmar som väntar när Kristus med sina hämndänglar återvänder för att förgöra de otrogna.

Mot slutet av boken hyllar Hedges en etikprofessor han hade en gång. Denne Adams befann sig i Tyskland i mitten av 30-talet och upptäckte en kristen kyrka som bitvis lierade sig med nazisterna. Han kunde senare upptäcka att det finns paralleller mellan sådana kristna medlöpare i Tyskland och högerkristna i USA, och han var rädd för att amerikanska fascister ”i händelse av långvarig social instabilitet, katastrof eller nationell kris /…/ i kristen förklädnad skulle sprida sig och förstöra det öppna samhället”.

Avslutningsvis sansar sig Chris Hedges något, det är klart att den kristna högern inte är nazister, men han pekar ändå på en lång rad oroande tecken på vart den dominionska, högerkristna, rörelsen vill vrida USA. Och det finns vissa likheter mellan nazismen och den kristna högerideologin, inte minst synen på de homosexuella. Några av grundtankarna hos rörelsen är riktigt anslående: abort ska kriminaliseras; homosexualitet förbjudas (homosexuella bör omprogrammeras till ”normalitet”); Bibeln ska tolkas bokstavligt; tvångsåtgärder mot icke troende bör införas; kreationismens syn på skapelsen (intelligent design) förordas; den sekulära humanisten är numera huvudfienden (förr var det kommunisterna); kvinnan ska stå vid spisen och föda barn.

Det är skrämmande att USA, som på alla plan tycks befinna sig i kris, skulle kunna bli just en sådan kristet fascistisk stat som Chris Hedges varnar för, om denna ”utveckling” inte hejdas.

Erik Löfvendahl

kultur@svd.se

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s