Med mikrovågskanon kan man slå ut elektroniken utan att döda människor – vilket betyder att man KAN döda människor med mikrovågskanon om man vill

http://www.etn.se/index.php?option=com_content&view=article&id=54946

Funderar om man testat detta här i Kalmar, Torsås och Öland också för varken mobilnät eller bredband har fungerat här flera gånger på kort tid. Östra kusten är ju NATO:s korridor upp till Norrland  och vi redan strålskadade har mått särskilt dåligt den senaste tiden av mikrovågsstrålningen.

Boeing testflyger mikrovågskanon

Av Per Henricsson (per@etn.se) 28/9  Den amerikanska flyg- och försvarskoncernen Boeing har gjort den första testflygningen med ett missilburet mikrovågsvapen som kan slå ut elektronik utan att döda människor. Testerna genomfördes tillsammans med det amerikanska flygvapnet på en militärbas i Utah, USA.

Counter-electronics High-powered Microwave Advanced Missile Project, eller Champ som både projektet och vapnet kallas, uppges vara ett alternativ till kinetiska vapen, det vill säga wolframstavar som avfyras från satelliter. Boeing framhåller att mikrovågskanonen i princip är ofarlig för människor medan wolframstavarna med sin höga nedslagshastighet dödar allt levande inom en ganska stor radie från nedslagsplatsen.I testflygningen med missilen riktades och avfyrades mikrovågskanonen mot olika fingerade mål utan att styrningen av missilen påverkades.– Det var så nära verkligheten vi kunde komma. Testet, som kombinerade Air Force Research Laboratorys kunskap om mikrovågskällor och en missil från Boeing, är början på en helt ny typ av vapen som inte dödar men som är mycket effektiva, säger Boeings Keith Coleman i ett pressmeddelande.Champ är ett treåring projekt med en budget på 38 miljoner dollar som startade i april 2009. Boeing står för missilen och systemintegrationen medan den kraftiga mikrovågskällan kommer från  Ktech.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s