Ett inlägg i samhällsdebatten – Nylibiralismen

 

Pengar pengar

Gissar att allt detta smidigt och lätt tråklats ihop av ett ganska litet gäng med en enorm resurs i form av nyliberalistiska kapital…och i Sverige givetvis meh hjälp av Calle ”Walle-nallen” Bildt: 

Kreab, Timbro och stiftelsen Fritt näringsliv…

samt den forne anti-övervaknings ”lobbaren” Niklas Lundblad


och de Kings collegie-inspirerade forumen VOF (som bildades av Bernt Bremer, militärstrategen och dåvarande regeringsrådgivaren Sven-Ove Hansson, samt Riskkollegiet, som också Sven-ove Hansson varit med och bildat (gissningsvis har även även Ragnar L, Kings collegie ett finger med i spelet..som arbetar enligt tesen att miljörisker ska kommuniceras bort).

Konsulten Mats Frånberg är även intressant med tanke på den omvändning som skedde efter Ellemtels utredning (de 6 pärmarna från den ursprungliga utredningen ger en helt annat fokus än den sammanfattning i bokform som Frånberg mfl. levererade efteråt, som inleds med ett kapitel i löjets tecken…). Enligt TCO- journalisten Gunnel Nordström beskrivs han som en man som kom från ingenstans och som försvann innan dammet lagt sig…eller nåt i den stilen 🙂

Gissar att en hel del av sponsringen kommer från denna stiftelse:


(har inte lyckats hitta vilka projekt de sponsrat, gissar att denna stiftelse är precis lika hemlighetsfull som KREAB)..

notera också att de sponsrat den nyliberala tidningen NEO (som startades av bla Sofia Nerblad (gift med johan ”till kapitalismens försvar” Norberg och Niklas Lundblad (se wikisidan som ger biografin och inflytelserika sysslor och länk till sthlms handelskammare, google, EU mm.mm)..

får man sådana inflytelserisk uppdrag kan man nog lätt glömma sitt ursprungliga intresse ”integritet”..precis som jag gissar att Pär ström gjort, som nu skriver för nyliberal blaska..

Det är ju just nyliberala intressen som drivit fram denna utveckling.
V

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s