Mora kommun elallergiker – Mora kommun följer EU-rådets resolution maj 2011 genom att minska strålningen i boendemiljön hos elektrosensitiv person

Mora framtidens kommun

Mora kommun följer EU-rådets resolution maj 2011 http://solveig21.mpbloggar.se/2011/06/08/2322/  när de tagit ställning till att sänka strålningen i boendemiljön hos en person som blivit strålskadad och elektronsensitiv. Mora kommun var också den första kommunen som förbjöd besprutning av hormoslyr på 70-talet, på grund av att hormoslyr  misstänktes vara cancerogent. Kommunen bedömde då saken helt rätt och  göra det nu också. Cancergruppen IARC inom WHO har klassat denna typ av strålning som lika cancerogen som DDT.

Två av de personer, som under flera år tillbaka har uppdraget att bevaka hälsoriskerna med mobiltelefonins miljöfrämmande elektromagnetiska strålning, är idag misstroendeförklarade. Dessa personer är professor Anders Ahlbom och professor Maria Feychting.

Anders Ahlbom entledigades från IARC  nu i våras 2011 på grund av intressekonflikt till mobilindustrin, av samma skäl sade han upp sig från  SSM:s vetenskapliga råd.

Professor Maria Feychting är anmäld för misstänkt forskningsfusk nu i höst 2011, gällande forskning på barn/hjärntumör/mobiltelefoner.  Dessa två personer som har det ansvarsfulla uppdraget att bevaka hälsoriskerna med mobiltelefonins storskaliga spridning av det miljöfrämmande elektromagnetiska strålningen är alltså två lobbyister för mobilindustrin.

Regeringen ändrade också miljölagarna för att skräddarsy dem för mobilindustrin precis som  de ändrade miljölagen för Nordkalk så att de kunde bryta kalksten på Gotland intill område som är klassade som världsarv. Nordkalk kunde köpa tjänstemän på SGU vars yttrande sedan miljööverdomstolen följde och gav därför bifall till verksamheten. Så går det till idag, i kulisserna, bakom ryggen på folket. Med andra ord lita absolut  INTE på de övergripande statliga myndigheterna.

Att tjänstemän  inom våra myndigheter kunnat bli korrupta och köpta av industrin beror på att de inte har ett tjänstemannaansvar. Det är det som är avgörande att de kan ljuga oss rakt i ansiktet eller som generaldirektören på SSM gjorde, skickade brev till Sveriges kommunerna och uppmana dem att sätta in trådlöst i skolorna genom att hänvisa till gamla kunskaper från 2006.

 Eftersom SSM inte svarar på om det referensvärde som de hänvisar till är anpassat till pulsmodulerad strålning finns det misstanke om, att de även där desinformerar både kommuner och allmänhet när de hänvisat till att strålningen från sändare ligger under referensvärdet.  Men i SSI:s författningssamling 2002:3 står det att pulsmodulerad strålning påverkar nervsystemet därmed är det vetenskapligt känt att pulsmodulerad strålning ger andra effekter än enbart termiska och detta känner alltså Strålsäkerhetsmyndigheten till. Trots det ger de sken av att det enbart finns termiska effekter. Alltså så länge man inte blir stekt är det ingen fara.

Myndigheten nämner aldrig att strålningen från sändare skulle kunna ge långtidseffekter, vilket är anmärkningsvärt då mobilstrålningen storskaligt påverkar allt och alla dygnet runt, år efter år. Att bortse från den avgörande och viktiga faktorn visar tydligt att tjänstemännen på SSM helt böjer sig för mobilindustrins krav på tystnad om riskerna.

Man kan misstänka att tjänstemännen och myndigheten blir mutade av mobilindustrin, (precis som SGU blev mutade av Nordkalk) för att ljuga och desinformera. Det mest vidriga är, att dessa tjänstemän offrar vår unga generation och deras framtid av ren girighet. Det finns ingen förlåtelse i detta, eftersom dessa personer tar på sig det moraliska ansvaret att medvetet skadar andra människors liv och hälsa. Brottsbalken 3 kapitlet.

Solveig Silverin miljöingenjör, f d handläggare på länsstyrelsen i Kalmar, miljöenheten

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s