EU-kommissionen – Elöverkänslighet är noceboeffekt – En krystad förklaringsmodell

Så förklarar EU-kommissionen, att det är rädsla för tekniken som är den bidragande orsaken till elöverkänslighet: ”Noceboeffekt (en effekt som orsakas av övertygelse om att något är skadligt) är en stor bidragande orsak till elöverkänslighet” .

Intressant ställningstagande med tanke på att professor Sture Lidén, Karolinska institutet, i TV sa 1995 att elöverkänslighet skall tigas ihjäl. Sture Lidéns forskning har dokumenterats som forskningsfusk i en studie som vill förklara elöverkänslighet enligt en psykologisk  förklaringsmodell.

Det är också intressant att en kul leksak som mobilen är, skulle orsaka rädsla för tekniken. Se Gartners undersökning vad vi använder mobilen till  HÄR

Att skylla miljöskadorna på noceboeffekten är ju behändigt för industrin för då kan industrin och aktieägarna  fortsätta att göra stora vinster på sin hälso- och miljöförstörande verksamhet på bekostnad av folkhälsan.

Jag är helt övertygad om att det är skadligt att bli påkörd av en bil, likaså är jag helt övertygad om att det är skadligt att dricka DDT, Dieldrin eller att dricka hög koncentration av saltvatten, likaså att dricka alkohol dagligen. Att ligga i solens elektromagnetiska fält dygnet runt är jag också övertygad om att det är skadligt, vilket SSM skulle hålla med om. Men att vara utsatt för  sändarnas miljöfrämmande pulsmodulerade elektromagnetiska strålning dygnet runt skulle vara ofarligt det betvivlar jag som miljöingenjör och utifrån all en forskning som belägger att det finns allvarliga hälsorisker. Igor Belyaev har ju i sina studier konstaterat att ytterst svag 3G-strålning påverkar DNA vid långtidseffekter. Detta är alltså vetenskapligt dokumenterat.

Än märkligare blir EU-kommissionens påstående då folk blivit elöverkänsliga av sina mobiler, trots att de inte varit rädda för dem, annars hade de ju inte nyttjat dem. Hur förklarar med detta fenomen med noceboeffekt? Vidare är det märkligt att ett flertal experttekniker som arbetade på Ericsson blev svårt elöverkänsliga av den nya pulsmodulerade tekniken. Inte heller här kan man kan man bortförklara strålskadan med noceboeffekt. EU-kommissionens påstående saknar vetenskapligt stöd och är ur verklighetssynpunkt en krystad förklaringsmodell för komma undan sitt ansvar som verksamhetsutövare. EU-kommissionen är ju näringslivets förlängda arm där även Anders Ahlboms bror Gunnar Ahlbom arbetar som lobbyist för mobilindustrin.

”Epidemiologi (fall-kontrollstudier) är den främsta källan till bevis för potentiella negativa hälsoeffekter av elektromagnetiska fält (t.ex. barnleukemi, gliom). Men så länge inte dessa resultat bekräftas av annan bevisning”. När det gäller hjärntumörrisken har professor Maria Feychting blivit anmäld för forskningsfusk i CEFALO-studien. Feychting kommer även hon från Karolinska institutet så också den grovt jävige professorn Anders Ahlbom.

”Bakgrund

Den 16-17 november 2011 anordnade Europeiska kommissionen en internationell vetenskaplig konferens om elektromagnetiska fält (EMF) och hälsa i Bryssel. Syftet med evenemanget var att hålla en vetenskaplig diskussion om de återstående osäkerheterna i EMF och hälsa forskning och att utveckla ett förslag till strategi för att hantera dessa återstående frågor. Talare vid denna höga nivå, ocensurerad diskussion inkluderade:

MEP, Michèle Rivasi, som gav sin syn på frågan,
Dr Chris Portier, chef för byrån för giftiga ämnen och Disease Registry (ATSDR) och National Center for Environmental Health (NCEH) vid US Centers for Disease Control and Prevention, som förklarade hälsoriskbedömning;
Dr Elisabeth Cardis, samordnare för Interphone-projektet, som förklarade resultaten från fall-kontroll-epidemiologiska studier;
Dr Joachim Schüz, chef för IARC avsnitt om miljö och strålning, som förklarade resultaten från andra typer av epidemiologiska studier;
Dr Emilie van Deventer, chef för WHO: s EMF-projektet, som var ordförande för mötet på nuvarande kunskapsnivå.”

För mer information: http://ec.europa.eu/health/electromagnetic_fields/policy/index_en.htm

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s