Varför granskar inte journalisterna VoF vars lobbyistverksamhet för mobilindustrin är uppenbar

Med rent fascistisk fasoner gör Vetenskap och Folkbildning, VoF, sig löjliga över dem som är kritiska till mobilindustrins storskalig spridning av miljöfrämmande strålning. Än värre är deras hatpropaganda och förlöjligande av dem som skadats allvarligt av mobilindustrins radiofrekventa strålning och fått sina liv förstörda genom en livslång funktionsnedsättning. Ännu värre är det att massmedia stödjer dessa fascister som bestämmer vad folk skall tänka, vilket är ett brott mot den demokratiska ordningen i vårt land enligt grundlagen.

VoF är en lobbyistverksamhet för industrin och får med största sannolikhet betalt av mobilindustrin. Multinationella företag styr beslut genom mutor och lobbyistverksamhet inom partier, regering, riksdag och EU vilket förklarar konstiga beslut på regerings- och EU-nivå som inte gynnar nationen eller är till för folkets bästa (tvinga folk att nyttja den hälso- och miljöfarliga kvicksilverlampa exempelvis) . Lobbyistverksamhet styr även myndigheternas desinformation för att dölja hälsoriskerna när det gäller exempelvis mobilstrålningen.

Teknikföretagen skryter med att de lobbar i maktens korridorer: http://www.teknikforetagen.se/hem/Vi-arbetar-med/Teknikföretagen är känd som Sveriges starkaste förhandlingsorganisation, men vi gör mer än förhandlar. Vi syns, vi hörs och vi tar plats i maktens korridorer, i Sverige och utomlands, för att påverka företagsklimatet i rätt riktning. Och vi ger våra medlemsföretag råd och information som underlättar i deras vardag.

När det gäller påverkan av miljölagstiftningen skriver Teknikföretagen bland annat så här: http://www.teknikforetagen.se/hem/Vi-arbetar-med/Miljo/  ”Vi bevakar och påverkar utvecklingen av regelsystem inom miljöområdet samt företräder våra medlemsföretag gentemot myndigheter, politiker och andra beslutsfattare.”

Här nedan en film som visar den allra största österrikiska mutskandalen någonsin, TETRA-radioinköpet till blåljuskunderna. Mutskandalen Strasser  – Motorola avslöjas i Österrike:  http://www.youtube.com/watch?v….  Men hur gick det till i Sverige? http://www.telecompaper.com/ne…  och här är en 3 minuters video där en hemlig journalist avslöjar ledamoten Ernst Strasser (inblandad i TETRA mutskandalen) som lobbyist – det är helt enkelt otroligt!
http://www.youtube.com/watch?v=DJxD-ysedbk

Massmedia borde göra en kritisk granskning av styrelsen och kontaktpersonerna inom VoF. Varför stödjer massmedia en förening som går emot den demokratiska ordningen? Varför stödjer massmedia personer som förlöjligar dem som följer lagen och EU-domstolens beslut som Mora kommun? Varför stödjer massmedia en förening och personer som förlöjliga dem som skadas av mobilindustrins miljöfarliga verksamhet?
Varför granskar inte massmedia myndigheterna när de så uppenbart ljuger om de faktiska riskerna när det gäller mobilstrålningen?

Mer info om lobbyistverksamhet och mutor:

http://www.telecompaper.com/news/austrian-police-network-tender-possibly-influenced-report#Comments

http://www.nzherald.co.nz/middle-east/news/article.cfm?l_id=8&objectid=10749523&ref=rss  

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s