Vetenskap och Folkbildning (VoF) – En vettlöst obildad grupp som tummar på åsiktsfriheten och yttrandefriheten

Vetenskap och Folkbildning, VoF, är en organisation med en styrelse som definitivt inte lever upp till vad de förespråkar. De är kort och gott  vetenskapliga byrackor som saknar kompetens att bedöma vad som är rätt och fel eftersom de saknar kunskapen om vad som är rätt och fel och det finns heller inga vetenskapliga bevis på vad som är rätt eller fel som de kan hänvisa till. Det viktiga i detta är att åsiktsfriheten gäller inte för VoF, vilket ger en tydlig fingervisning om vad denna organisation står för, diktatur och fascism med stark koppling till näringslivet och industridiktatur. Det är exakt vad VoF står för.

Att massmedia släppt in VoF är bara obegripligt men de behöver väl sälja lösnummer och skriver vad skit som helst sant eller osant men så går det när näringslivet stryper tidningarna och yttrandefriheten och åsiktsfriheten upphört att gälla. 

Det är  skrämmande att sådana som VoF med svag förmåga till vett och folkbildning kan ösa nedvärderande floskler över andra i det offentliga rummet som om de alls hade rätt till det och massmedia ger dem plats dessutom.

VoF saknar förmåga att se helheter och konsekvenser av sitt handlande. De sitter fast i sin vaneförställning att världen skall rätta sig efter dem som om denna grupp vet mer än andra. Dessutom tycker de att de är duktiga för att de delar ut det mest idiotiska pris som någonsin uppfunnits ”Årets förvillare” som om de har kunskapen att bedöma det? En organisation som ägnar sig åt att håna andra i samhället för deras åsikter eller för att de blivit sjuka är mycket allvarligt om man ser i förlängningen av denna typ av utveckling. Att förbjuda oliktänkare, att sätta munkavel på folk, att skrämma folk till tystnad, att håna folk som blir skadade av industrin verksamhet bådar inte gott för framtiden. Det vore bra om massmedia inser hur allvarligt detta mediadrev är som VoF iscensatt.

Solveig Silverin, miljöingenjör f d handläggare på länsstyrelsens i Kalmar, miljöenhet inom miljöövervakningsgruppen

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s