Newsvoice utnämnde VoF – Vetenskap och Folkbildning – till Årets Förvillare 2011

http://newsvoice.se/2011/12/28/vetenskap-och-folkbildning-utnamns-till-arets-forvillare-2011/

Newsvoice utnämnde VoF – Vetenskap och Folkbildning –  till Årets Förvillare 2011, den  28 december 2011

Newsvioce skriver följande: NewsVoice utnämner skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) till Årets Förvillare 2011. Föreningen har gjort sig känd för sina försök att sabotera rykten för individer och organisationer som de anser har fel åsikter. Ute i samhället ser föreningens styrelse och unga aktivister inbillade faror i formen av människor som tror på ”fel saker”.

För närvarande jagar VoF den grupp människor som skadats av mobilstrålningen. VoF har trakasserat vårdinrättningar som ordnat elsanerade rum på sjukhus så att elöverkänsliga personer skall kunna få möjligheter  till den sjukhusvård som alla har rätt att få enligt Hälso- och sjukvårdslagen.

VoF har tydligen också givit sig på Waldorfkliniken som även de försöker hjälpa elöverkänsliga personer att må bättre.

VoF har orsakat ett stort mediadrev på en elöverkänslig person  i Mora kommun som begärt att få en lågstrålande zon runt sin bostad eftersom han blir sjuk av strålningen från sändarna. På grund av detta ärende har VoF utsett Mora kommun till ”Årets förvillare” för att kommunen följer Miljöbalken.

Man kan inte se annat än att denna handling är riktad mot gruppen elöverkänsliga personer som fått sina liv förstörda av den nya teknikens trådlösa system.

Det är viktigt att förstå att VoF är rättshaverister som försöker hindra ett demokratiskt och rättvist samhälle, genom att försöka stoppa att lagar följs av myndigheter och tjänstemän som i det här fallet inte passa mobilindustrins intressen. Det är  lagar som är antagna i riksdagen genom  demokratiskt beslut som denna förening vill förhindra att de  efterföljs.

Genom att massmedia tillåter ett förlöjligande mot dem som försöker driva ett demokratisk samhälle samt trakassera sjuka människor som blivit sjuka av mobilindustrins verksamhet är de helt klart ett mindre lyckat grepp i den demokratiska ordningen.

Att massmedia okritiskt släpper in dessa vetenskapens förvillare i finrummet och basunerar ut deras förvridna och människofientliga inställning till vissa grupper i samhället är än mer alarmerande. Den är ett embryo till en ren nazistiskt hatpropganda mot vissa grupper i samhället som tänker fel eller stör ekonomiska intressen. Jag förstår inte massmedias inställning och de journalister som nedlåter sig till denna hatpropaganda. Industrin och deras lobbyister har aldrig varit rumsrena. Mobilindustrin har ekonomisk makt att förtrycka, förgöra allt som stör deras verksamhet och vinstintressen och där just elöverkänsliga personer är ett mycket allvarligt hot mot deras vinster av den  trådlös tekniken.

Försäkringskassan har i en sammanställning av ungas mentala ohälsa redovisat en ökningen som direkt står i korrelation till utbyggnaden av de olika digital sändarsystemen under 1990-talet och i början på år 2000.

Inför 3G-utbyggnaden skrev mobilindustrin själva i sin reklamtidning att denna strålning aktiverar hjärnan. Efteråt kan man se att den psykiska ohälsan ökat spontant och dramatiskt efter 3G-utbyggnaden. Det är väl känt inom vetenskapen att långvarig hjärnstress ger psykisk ohälsa och depressioner. Mobilstrålningen pågår ju dygnet runt vilket betyder att hjärnan aldrig får vila och återhämta sig. Denna ständigt höga radiofrekventa strålning leder även till sömnproblem. 

Ansvariga och berörda tjänstemän inom Strålsäkerhetsmyndighet  och Socialstyrelsen kan definitivt inte sväva i okunnighet om att det är mobilindustrins miljöfrämmande pulsmodulerade strålning som är  orsaken till den dramatiska ökningen av mental ohälsa hos både vuxna och barn med ADHD-liknande symtom  och till de bestående neurologiska skador som elöverkänslig fått av strålningen.

Idag räknar man med att mellan 5-15 % har blivit mer eller mindre neurologiskt skadade av mobilstrålningen, den kunskapen finns. Men istället för att sätta igång en relevant och seriös forskning på hur denna strålning skadar nervsystemet (sådana ansökningar har avslagits av FAS), sätter mobilindustrins lobbyister med hjälp av massmedia igång ett mediadrev för att förlöjliga alla dem som fått sina liv förstörda av mobilindustrins tvångsbestrålning. Ett mediadrev för att förhindra att miljöbalkens lagar efterföljs enligt den demokratiska ordningen.

En annan oroande handling, är att man nu har för avsikt att ”slänga” ut de ledamöter som representerar folket och demokratin i domstolarna, vilket jag misstänker är för att få full kontroll över domstolarnas beslut.

Dessa strömningar i samhället bådar inte gott för framtidens demokrati. Varför finns det då ingen kritiskt granskning av den underliggande bakgrunden till denna stegvisa förändring som tycks hota demokratin allvarligt. Har journalisterna redan skrämts till tystnad eller är de köpta till tystnad?

En sak står klart, strömningarna i dagens samhälle liknar dem som fanns före 2:a världskriget i framför allt Tyskland. Man måste ställa frågan vart är vi på väg i denna utveckling nu i dagens samhälle? Var kommer det att sluta om det är legitimt att trakassera allt som inte passar denna grupp personer inom VoF:s styrelse. Vissa av medlemmar har en klart hatisk framtoning till allt de tycker är fel. Otrevligt hatisk som om de vore hjärntvättade med en förvrängd verklighetsbild.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s