4G skall sända till och inhämta information från de nya elektroniska elmätarna

4G skall sända till och inhämta information från de nya elektroniska elmätarna

Detta kommer snart vara en realitet i Sverige då man skall bygga ut 4G redan i år över hela Sverige.

Googleöversättning

Tum Människor kommer att upprörda” … Scott Collins framför en ofullständig version av en av de nya elektriska tornen.

Tum Människor kommer att upprörda” … Scott Collins framför en ofullständig version av en av de nya elektriska tornen. Foto: Jon Reid

Energy Australia är lugnt att installera ett nätverk av 140 gigantiska konkreta polerna från Sydney till Newcastle som en del av en plan som så småningom kommer att leda till utbyte av alla inhemska makt meter.

Polerna, minst 20 meter höga, och några tre gånger så stor, är utrustade med radio antenner som kommer att kommunicera med 12.000 sensorer installerade i enheter eldistributionstjänster på gatan, dubbade tum gröna kiosker”.

En gång installerat, Energy Australia – nu heter Ausgrid – kommer att ha ett eget nät 4G-radio med möjlighet att kommunicera direkt med två miljoner föreslagna radio-aktiverade inhemska elmätare.
Annons: Story fortsätter nedan

Med radio mätarna kommer att tillåta automatisk insamling av faktureringsinformation utan behov av elmätarna.

Polerna är en kritisk del av Ausgrid förvandling av elnätet till en mer effektiv” smarta” nät, vilket ger kunder och Ausgrid mer flexibilitet och information om när el används.

Alla är inte förtjust, särskilt när det innebär en stång mer än dubbelt så stor som en vanlig elstolpe i deras gata.

Scott Collins har försökt stoppa Ausgrid uppföra en 20,5 meter stolpe ca 70 meter från hans hus i Arncliffe. Han vill ha den placerad i ett industriområde där det skulle vara mindre synlig och där det skulle vara mindre utsatt för elektromagnetisk strålning.

Han och andra lokalbefolkningen har träffat miljöminister, Frank Sartor, organiserat ett offentligt möte, och övertygade Rockdale rådet att anta en resolution förra veckan uppmanade Ausgrid att hitta en annan plats.

Men han har upptäckt att under en 2007 infrastrukturpolitik, kan Ausgrid bestämma var man sätter dessa poler oavsett vad råd säga.

Fastighetsmäklare har berättat en stolpe nära en villa skulle kunna minska värdet av $ 40.000 till $ 60.000, har en fordran Ausgrid ifrågasätts i ett brev till Mr Collins, utesluter ersättning.

Collins menar boende i Sydney, den centrala kusten och Hunter kommer att bestört när de upptäcker det finns inget sätt att stoppa dessa poler.

Tum Människor kommer att upprörd, rädd och helt besviken på demokrati, emedan den Ausgrid lönar läpparnas bekännelse lokalbefolkningen, nickar på huvudet och gör sedan vad de vill.”

En Ausgrid taleskvinna sade plats nära Collins hem valdes eftersom det är på toppen av en ås, vilket möjliggör den kortaste stolpen. Det betydde bara en radionät anläggning skulle behövas för att betjäna mer än 12.000 hushåll och företag i Rockdale.

Många av de planerade polerna skulle placeras på befintliga transformatorstationer webbplatser, sade hon.

Ausgrid hade undersökt andra platser i Arncliffe, inklusive golfbana, men det skulle ha krävt en stolpe 65 meter hög, sade hon.

Collins var också gällde nya nätet skulle utsätta sin familj för mer elektromagnetisk strålning utöver det som kommer från mobiltelefon torn och andra enheter.

Ausgrid sade antennerna behövs endast 40 watt för att driva och den maximala signalstyrkan skulle vara 400 gånger under australiska och Världshälsoorganisationens gränsvärden säkerhet.

Medan de nya radio-aktiverade smarta mätare planerades för alla kunder, säger Ausgrid taleskvinna inget beslut hade gjorts på när det skulle hända.

2 thoughts on “4G skall sända till och inhämta information från de nya elektroniska elmätarna

  1. Hej Solveig, vet du nåt mer om de sändare som elbolagen installerat på elmätare här i Sverige. Det har skrivits mycket om protester i USA mot smartmeters som skickar kraftiga signaler väldigt ofta. Vet du något om frekvenserna som de svenska mätarna sänder på och hur stark signal och hur ofta? Jag är känslig för trådlöst och känner av elmätarens sändare iallafall de tider på dagen när jag redan har symptom som efter jobbet tex.. Men jag har aldrig lyckats mäta upp det med min mätare. När jag känner av det, så är det redan försent att knäppa på mätaren och jag vet inte om det ens är en frekvens som min mätare tar. Har du mätt signalerna från en elmätare eller vet du någon som har gjort det?

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s