Diagnos elöverkänslighet enligt Europaparlamentet artikel 123 – klassas som sjukdom – Det ger oss ett samhälleligt skydd

Diagnos elöverkänslighet enligt Europaparlamentet artikel 123  – klassas som sjukdom.

Det går ett rykte att vi inte skall ha en diagnos och att elöverkänslighet inte skall klassas som sjukdom, för då kommer vi att tvingas äta mediciner och man kommer inte att åtgärda miljön.

Jag har talat med läkare. Som exempel, Nickelallergi är klassat som sjukdom och vad har man gjort? Tvingat dessa personer äta medicin? Nej de har fått hjälp och man har plockat bort nickel i massor av produkter för att inte fler skall bli nickelallergiker. Glutenintolerans, idag finns massor av produkter utan gluten osv osv

Vad händer om elöverkänslighet blir klassat som sjukdom, jo vi får ett samhälleligt skydd och man kommer att minska strålningen så att inte fler blir sjuka av strålningen. Vi kommer att få rätt till sjukersättning, vi kan ställa krav på lågstrålande zon, vi kan ställa krav på lågstrålande sjukhusmiljö, äldreomsorg och i skolor blir man tvingade till att minska strålningen så att inte fler barn blir sjuka.

Man skall också skilja på lagar. Vid sjukdom gäller Hälso- och sjukvårdslagen, vid yttre miljöpåverkan som mobilstrålningen är gäller Miljöbalken och när det gäller skolmiljö och arbetsmiljö gäller arbetsmiljölagen och det är skilda myndigheter som handlägger dessa frågor.

Bli folk sjuka av strålningen då kommer man också att reducera strålningen i vår livsmiljö. Läkare får nu dokumentera att folk blir sjuka av mobilstrålning, vilket kommer att leda till att man tvingas sänka strålningsnivån i samhället, eftersom det då blir erkänt att mobilstrålningen är ett hälsoproblem. Allt annat som sägs lobbyistpropaganda!

I texten klargöres att elöverkänsliga är känsliga för elektromagnetisk strålning vilket skall jämföras med att en nickelallergiker är känslig för nickel. Enligt artikel 123 står det följande – –  – patienter som lider av elöverkänslighet är känsliga för elektromagnetisk strålning. I båda fallen är det fråga om allvarliga risker på många olika områden som patienterna inte själva kan påverka, såsom luften de andas eller exponering för elektromagnetisk strålning.

Det är oerhört olyckligt om drabbade inte säger ifrån om sin situation.

Solveig Silverin

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s