Daniel Olsson en journalist som nu utövar hets mot folkgrupp – ett uppdrag från mobilindustrin?

Journalisten Daniel Olsson GP  hoppas på att vinna guldspaden genom att skriva skit om elöverkänsliga, jag vågar påstås att det är ett uppdrag för mobilindustrin  via VoF vars strategi är att påverka via massmedia med hjälp av journalister med tvivelaktig politisk inriktning. som tur är fick han inte Guldspaden men han får väl Årets folkbildare av VoF istället? Det skulle  inte förvåna mig. Låg moral, empatilöshet, desinformation och lögner, samt girighet, samt ”bry dig bara om dig själv, skit i andra-mentaliteten” är högt värderade egenskaper inom mobilindustrin. Eftersom de tycks  styra hela samhället likt en diktaturstat med skrämsel och hot kan det med  andra ord bara gå åt ett håll för Sveriges utveckling, nedåt.

I GP:s papperstidning har denne Daniel Olsson angripet den enda läkare som hjälper elöverkänsliga att må  lite bättre. Så här står det i mejlet jag fick:

Dagens Göteborgs-Posten (26.5) finns en två-sidig artikel om Ulrika Åberg med stark kritik av  hennes verksamhet. Artikeln finns inte i nätupplagan av tidningen så jag kan inte länka till den.Göteborgs-Posten har tre dagar under veckan som gått (21-22-23.5) haft artiklar som direkt eller indirekt ifrågasatt elöverkänslighet. Alla artiklar är skrivna av samme journalist. Infallsvinkeln till artiklarna är att Göteborgs kommun har gjort ett avtal med en elöverkänslig som kostar kommunen 3 miljoner.  Mer skulle kunna sägas , men det här är en kortversion.Det här är det värsta angrepp i media som jag sett under åren. Läs GP om ni kan, ni som vill stödja Ulrika och har intresse av frågan.

I ett annat mejl fick jag detta: 

Hej!

I dagens nätupplaga av GP finns även en artikel där journalisten Christer Lövkvist intervjuar Daniel Olsson om varför han granskar elöverkänsliga så hårdhänt. Han försvara sig med att det är en granskning av hur kommuner och andra skattefinansierade verksamheter förhåller sig till Socialstyrelsens syn på frågan om elöverkänslighet.  Via länkar i anslutning till artikeln kommer man till de tre artiklar av Daniel Olsson som varit införda tidigare i veckan.

Artikeln i dagens papperstidning som förlöjligar Ulrika Åberg går att läsa i GP+ som är en extratjänst för prenumeranter. Jag undrar varför GP inte har den artikeln i dagens fria nätupplaga? Man hade inte heller de tre granskande artiklarna från papperstidningen mån-tis-ons införda i nätupplagan under onsdagen (jag sökte då). Idag finns de däremot tillgängliga via länkar från Christer Lövkvists artikel . Är det någon som vet varför de gör så här?

Eftersom jag inte hittade artiklarna i onsdagens nätupplagan bad jag om hjälp på biblioteket och fick veta att det är möjligt att läsa de fyra största svenska dagstidningarna på nätet i pappersformat. Med bibliotekskontot kan man logga in gratis på Library Press Display och läsa tidningar från hela världen i pappersformatet. Det går att bläddra sida för sida och förstora texten. En instruktionsfilm finns på webit . Har man inget bibliotekskonto kan man abonnera. Det finns även en gratisversion där man inte behöver bibliotekskonto.

Hälsningar

Viviann

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s