Health Protection Agency (HPA) – Fortfarande inga tecken på skador på hälsa – Men varför blir då fullt friska personer elöverkänsliga av den artifciella strålningen?

 

Mobiltelefoner: ”Fortfarande inga tecken på skador på hälsa”
30 April, 2012

ISLAMABAD: Det finns fortfarande inga bevis mobiltelefoner skada människors hälsa, säger en stor säkerhetsrisk översyn för den brittiska Healt(h Protection Agency HPA).

Forskare tittade på hundratals studier av mobila exponering och fann inga avgörande länkar till cancerrisk, hjärnfunktionen eller infertilitet.

Men, sa de uppföljning bör fortsätta eftersom mycket var känt om långsiktiga effekter. HPA sade barn fortfarande bör undvika överdriven användning av mobiler.

Det är den största någonsin översynen av den bevisning kring säkerheten av mobiltelefoner. Det finns nu uppskattningsvis 80 miljoner mobiler i Storbritannien, och på grund av TV-och radiosändningar, Wi-Fi och andra tekniska utvecklingen, enligt studien exponering för låg nivå radiofrekventa fält var nästan universell och kontinuerlig.

En grupp av experter som arbetar för HPA tittade på alla betydande forskning om effekterna av låg nivå radiofrekvens.

”Relativt lugnande”: De drog slutsatsen att människor som inte exponeras över brittiska riktvärden inte uppleva några detekterbara symptom. Som inkluderade personer som rapporterade att vara känslig för radiofrekvens.

De sa också att det inte fanns några bevis för att exponering som orsakas hjärntumörer, andra typer av cancer, eller skada på fertilitet eller hjärt-och kärlhälsa.

Men de sa mycket litet känt om riskerna bortom 15 år, eftersom de flesta människor inte använder mobiltelefoner fram till slutet av 1990-talet.

Prof Anthony Swerdlow, som ledde översynen, meddelade att det var viktigt att fortsätta att övervaka forskning. ”Även om det är relativt lugnande, jag tycker det är viktigt att vi håller ett öga på andelen hjärntumörer och andra cancerformer,” sade han.

”Man kan inte veta vad de långsiktiga konsekvenserna är något som har funnits bara en kort period.” Det har spekulerats om hälsoeffekterna av att använda mobiltelefoner för år.

HPA genomfört en tidigare granskning år 2003, vilket också slutsatsen att det inte fanns några tecken på skador. Men det finns nu betydligt mer forskning i ämnet.

Råd om barn: Experterna sade att mer arbete behövs effekten av radiofrekventa fält på hjärnans aktivitet, och på möjliga samband med beteendeproblem hos barn.

De efterlyste också fler undersökningar om effekterna av ny teknik som avger radiovågor, såsom smarta mätare i bostäder och flygplatsen skannrar säkerhet. HPA sa att det inte var att ändra råd om användning av mobiltelefoner av barn.

”Eftersom detta är en relativt ny teknik, kommer HPA att fortsätta att ge råd försiktighetsprincipen”, säger Dr John Cooper, chef för HPA centrum för strålning, kemiska och miljömässiga risker.

”Det HPA rekommenderar att överdriven användning av mobiltelefoner av barn bör motarbetas.”

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s