WiFi:s hälsopåverkan utredd

WiFi:s hälsopåverkan utredd

översättning

År 2007 klagade ett antal bibliotek anställda i Paris om huvudvärk, illamående … direkt efter massiva installation av wifi sändare i sina kontor. Detta ledde till en kamp mellan Paris Stadshuset och fackföreningar arbetstagare (ger vika för inrättandet av en medborgare konferens om spridning av elektromagnetiska fält i Paris)

På franska Nationalbiblioteket BNF, och mer nyligen i Paris tunnelbana transportföretag RATP, är det i samma skadliga villkor som debatten äger rum mellan fackföreningar och företag, i förhållande till frågor om konsekvenserna för hälsan i arbetet i förhållande till in-flödet av dessa nya trådlös teknik i företag. Alla i den här filen har nu tillgång till en första medicinsk svar i förhållande till intolerans för elektromagnetiska fält publiceras i kanadensiska tidningen ”La Maison du 21EME Siècle”

Franska forskare har just visat att elektromagnetiska fält (EMF), särskilt ändrar blod och säd fysiologi i ES människor och att effekten på dessa biologiska markörer stiger och faller med intensitet exponeringen. ”Vi vet med säkerhet att elöverkänslighet inte är psykosomatiska”, berättar onkolog Pr. Belpomme i en telefonintervju. ”EMF Utlös stora effekter i hjärnan. Den viktigaste effekten är öppnandet av blod-hjärnbarriären. Detta gör att kvicksilver, organochlorates och andra gifter som genomsyrar genom hjärnan, där de orsakar olika sjukdomar och neurodegenerativa sjukdomar.” Pr Belpomme rekord med 20 nya patienter per vecka.

En Oncology professor vid Paris Descartes University, Pr. Belpomme är ordförande i Föreningen för terapeutisk forskning mot cancer (fransk förkortning ARTAC, artac.info), som flyttas till förebyggande av cancer från och med 2004. Sedan maj 2008, hans team studier vad han heter elektromagnetiska fält intolerans Syndrom (fransk förkortning SICEM). ”Jag har 450 patienter och jag ser upp till 20 nya patienter varje vecka, inklusive barn med huvudvärk, minnesförlust, uppmärksamhet eller bekymmer språk. Vi har den största klustret i Europa elöverkänsliga patienter. Detta är ett stort problem för folkhälsan.”

ES eller SICEM, är en extrem reaktion på ganska låga exponeringsnivåer för elektriska och magnetiska fält med låg frekvens (50-60Hz) sänds ut av elektriska ledningar och elektrisk appartus upp till 10 MHz eller 300 GHz radiofrekvenser, inklusive mikrovågor, av trådlösa enheter och deras antennaes. Detta syndrom erkänd i Sverige som ett handikapp att ge vika för olika modifieringar av miljön genom att skydda enheter som kan vara statligt subventionerade till lägre exponering.

Mest känsliga fall felaktigt tillskrivas psykiatrin: deras symptom (hjärt-, dermatologiska, neurologiska och muskulära) är så starka att de måste skydda sig med särskild kläder, färger, shieldings metall, helst kopplad till den elektriska marken. Andra flyttar till skogar, grottor och avlägsna platser, långt borta från EMF utsläpp.

Pr. Belpomme team sätta upp en diagnos baserad på blodprover och en speciell typ av elektroencefalogram (pulsade doppler echographics) som gör det möjligt för dem att visualisera blod strömmar i hjärnan. ”De typer av patienter är säker på att ha problem i hjärnans vaskularisering”, säger onkolog.

Dessutom visar biologiska tester som 30% har förhöjda histamin priser, 50% har förhöjd hastighet av stressproteiner, de flesta av dem har en mycket låg melatonin (cancer hormon), och 30% har antikroppar och priser protein vilket tyder på en värmechock och tala för hjärnans lidande. ”, tillägger han att hälften av hans patienter också utveckla överkänslighet mot syntetiska kemikalier, både syndrom med gemensamma hjärnan anomalier.

Den onkolog förklarade oss att det fanns 3 olika nivåer av känslighet för föroreningar. Till en början finns det intolerans, utlöst av föroreningar polymorfism. ”Det innebär att vi alla är olika. Till exempel har 30% av befolkningen den största risken att smittas av cancer.” Sedan ligger känslighet, en faktor som framgår av hans svenska kollega Lennard Hardell som observerade 16 familjer med större ES på grund av ärftlighet. Det är också aktiva känslighet faktorer ”som dentalt amalgam som fungerar upp som antenner” fånga vågorna. Sedan yttrar ES i två steg: ”Det första steget är att induktion med överexponering för en specifik frekvens av elektromagnetiska fält, antingen akut eller kronisk sätt, till exempel talar en mobiltelefon för 20 minuter om dagen, säger Pr Belpomme The.. första tecknen på överkänslighet är smärta och en känsla av värme i örat. Det andra steget är bildandet av sjukdomen. sedan känslighet bygger upp och personen blir intoleranta mot alla frekvenser. ”

Det vetenskapliga rådet för ARTAC, ett team består av experimenterat forskare, leds av Dr Luc Montagnier, co-Nobel Prize 2008 för att upptäcka aids orsakar mänskligt immunbristvirus (HIV). ARTAC forskningskoordinator, nutrition specialist Dr Philippe Irigaray är en av de 5 internationella experter för att har nyligen inbjudits av Health Research fonder i Quebec och som valt den bästa forskningen projektet i Environmental förebygga cancer. Philippe Irigaray understryker att den mänskliga hjärnan innehåller magnetosomes, järnoxider som beter sig som magneter. ES kan bero på deras kvantitet som varierar från person till person.

Dessa forskare är numera förbereder 5 artiklar om elöverkänslighet. ”Detta kräver mycket tid, säger Pr. Dominique Belpomme. De kommer att publiceras i ett år eller två.” Men oberoende och omedelbara åtgärder för att minska överexponering av människor för elektromagnetiska fält, tillägger han. Enbart i Frankrike, ger en uppskattning 5% av befolkningen att vara elöverkänsliga, och andelen stiger med spridning av trådlös teknik. ”Studier visar att 10 till 50% av befolkningen kommer att möta bli mycket intoleranta för elektromagnetiska fält under de närmaste 25 till 50 år. Två patienter till mig har drabbats av multipel skleros utlöst av överanvändning av mobiltelefoner, 3 fall av bröstcancer, bland vilka 2 skov efter överexponering för elektromagnetiska fält, daglig användning av datorer – och är ett bevis bygger upp mot autism och Alzheimers sjukdom, som tycks kunna utlösas med högre risk än cancer vid exponering för elektromagnetiska fält kausalitet verkligen är möjligt ”..

Lyckligtvis går detta utövare ge lindring till patienter som han förvaltar dem nervsystemet tonika och hjälper blod-hjärnbarriären stänger ner med antihistaminer. Enligt World Health Organization (WHO) finns det ingen etablerad länk. År 2005 hävdade WHO att ES-symtom kan vara psykosomatiska eller länkad till andra orsaker (dålig syn, dålig luftkvalitet, dålig ergonomi, etc. ..) ”Det finns inget sådant som tydliga diagnoskriterier till detta hälsoproblem, inte heller finns någon vetenskaplig grund som möjliggör att ansluta ES symptom till exponering för elektromagnetiska fält (…) välkontrollerade studier i dubbelblinda visade att dessa symtom inte korrelerad till exponering för elektromagnetiska fält. ” Till Pr. Dominique Belpomme är detta rent nonsens. ”Detta är en politisk underutveckling som visar ingenting av vetenskaplig karaktär. WHO kommer att behöva revidera sin dom i de kommande månaderna. Det är samhället förnekelse som inte tar hänsyn numera kunskap som ständigt bygger upp.”

Enligt denna onkolog, är orsaken-konsekvensen mellan EMF fält och leukemi inte längre ifrågasättas. ”När doser skjuter upp, leukemi skjuter upp detta. Dussintals toxikologiska laboratoriestudier visar att på det mest uppenbara sättet, in vivo och in vitro.”

Ontarian Forskare Magda Havas, från Trent University, hävdar att negativa resultat för ES provningar äventyras av stora brister ”Forskare skulle förutsätta att reaktionerna är omedelbar men mycket ofta finns ett glapp dröjsmål. Människor är inte direkt reaktiva elektriska kontakter. Dessa studier felaktigt dra slutsatser att om ingenting kan kännas, så det bör inte vara skadligt Vi är mycket väl vet att du inte kan upptäcka smaken av arsenik, bly, DDT, asbest,.. men alla dessa är gifter ”


Länk till artikel i franska:

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s