Ryska Nationella kommittén ställer krav på regelverk gällande WiFi i skolorna och rekomenderar trådbundet

Till dokumentet

RUSSIAN nationell kommitté för icke-joniserande strålning
19 juni, 2012 Moskva, Ryssland

Rekommendationer Wi-Fi,
av den ryska nationella kommittén för icke-joniserande strålning om nödvändigheten att reglera strikt användning av Wi-Fi i förskolor och skolor Mobile cellulär kommunikation blir mer populärt bland barn i olika åldrar.
Barn utmärker vuxna befolkningen i den mobila telefonsamtal användning. Samtidigt finns det en daglig hjärna exponering av elektromagnetiska fält RF. Dessutom är alla barn ständigt utsätts för elektromagnetiska fält RF från basstationer. Problemet med barnens hälsa underhåll i utvecklingen av trådlös kommunikation inrättades prioriteras av World Health Organization.
Elektromagnetisk strålning från Wi-Fi ger en ytterligare börda för barnet hjärnan, vars kropp är i ett tillstånd av utveckling och bildandet av mental aktivitet. Under denna period
barn är mest känsliga för negativa miljöfaktorer (WHO, publicering nummer 3, april 2003).
Det är nödvändigt att notera att de befintliga standarder har utvecklats, utan hänsyn till denna ytterligare exponering av elektromagnetiska fält.

RussCNIRP anser nödvändiga:
1. Hälso-och andra organisationer, som ansvarar för befolkningen säkerhet (inklusive barn), bör vara uppmärksamma på regleringen av Wi-Fi användning i förskolor och skolor, till att stärka sanitära kontrollen över Wi-Fi använda och till utvecklingen av ett lämpligt regelverk.
2. Att rekommendera användningen av fasta nätverk i skolor och läroanstalter, snarare än ett nätverk med trådlösa bredbandstjänster, inklusive Wi-Fi.

Ordförande i RussCNIRP,

Professor Yury G. Grigoriev
. Tel / fax: (+7 499) -190-9660
E-post: rcnirp@m

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s