Läkare i Canada uppmanas att utbilda sig i att behandla elöverkänsliga och öka den medicinska medvetenheten om symptomen

https://i2.wp.com/d1tu8ib6d01hwk.cloudfront.net/wp-content/uploads/2012/06/emr.jpg

Konstant exponering för elektromagnetisk strålning (EMR) påverkar oss alla. Kvinnors College Hospital i Toronto är den första kanadensiska sjukhuset kräver sina läkare utbildas vid behandling av effekterna av EMR, inte ens som Health Canada, den kanadensiska regeringen Health Agency, hävdar EMR är förmodligen ofarligt.

Kvinnors College Hospital: s Environmental Health Clinic värd ett endagsseminarium maj för att öka medicinska medvetenheten om symptomen exponering för elektromagnetisk strålning. Symptomen som identifierats av sjukhuset inkluderar avbryts sömn, trötthet, huvudvärk, illamående, yrsel, hjärtklappning, minnesproblem och hudutslag. Även om dessa symtom kan uppstå från en rad olika orsaker, är de nu samlade under etiketten ”Elektromagnetisk överkänslighet” eller EMS.

På seminariet, konstaterade Dr Ray Klarar, chef, miljö-och arbetsmiljö för folkhälsa Ontario, det är svårt att bedöma forskning om EMS, eftersom det inte finns någon enskild, allmänt accepterad definition av tillståndet.

”Vi måste skapa mer medvetenhet om detta tillstånd. Hälso-och sjukvård utövare behöver för att bättre förstå EMS så de kan hjälpa sina patienter att förebygga och hantera sina symtom. Allmänheten behöver veta hur man skyddar sig från det breda spektrum av hälsoeffekter elektromagnetiska fält har på deras sinnen och organ ”, säger Dr Rina Bray, medicinsk chef för Environmental Health Clinic, i ett uttalande från sjukhuset.

[Dr Magda Havas] utmanade kritikerna påståenden om att symtomen är enbart psykologiska genom verkliga exempel på patienter vars symtom avtog då den trådlösa tekniken togs bort från sin omgivning.

I USA har oro över de effekter på hälsan EMR vuxit med spridningen av smarta mätare som en del av planen för ett trådlöst driven Smart Grid. Men få vårdinrättningar eller regeringar har reagerat på dessa farhågor. Endast Vermont har etablerat en lag om att människor kan välja bort att ha en trådlös smarta mätare på deras hus eller företag utan kostnad för dem.

Exponering för EMR kommer från flera olika källor förutom smarta mätare, och inkluderar kraftledningar, mobiltelefoner, torn broadcast, hushållsapparater och naturlig bakgrund. Frågan i tvisten är om det finns en ”säker” nivå av exponering för denna icke-joniserande strålning och de bevis som hittills tyder på en viss fara, men inte slutgiltigt.

I utvecklingen av kärnenergi, det var en liknande debatt om säkerheten för joniserande strålning, som för en tid branschen mätt i ”solskenet enheter.” Under tiden den vetenskapliga konsensus skiftat mot den nu förhärskande uppfattningen att det inte finns några säkra nivå av joniserande strålning.

Taggar: elektromagnetisk strålning, EMR
Vad tycker ni?
Anslut med:

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s