Vaccin kan injiceras i kroppen utan nålar

Snabbare än en gevärskula, närmare ljudets hastighet, inom en mycket snar framtid nästa vaccin kan injiceras i kroppen snabbare än öga blinkar.

Men ökningen av att ge barn vaccin tycks även orsakat en betydande ökning av sjuka barn med kronisk sjukdom och funktionshinder. Av någon anledning har våra barn blivit sjukare. Spädbarnsdödligheten har också ökat. År 1960 rankades USA 12 i spädbarnsdödligheten bland alla nationer i världen. År 2005 rankades vi 30th. Dessutom, mer fullgångna barn dör före sin ettårsdag i USA än i de flesta europeiska länder. Spädbarn i  USA  får fler vacciner än något annat land i världen.

Idag utsätts dock våra barn för fler miljögifter och deras mödrar innehåller fler miljögifter som går ut i fostret, en del barn föds med  cancer idag. Dessutom utsätts barnen för mycket hög artificiell elektromagnetisk strålning från sändare och andra trådlösa nätverk. Troligen beror barndödligheten i västvärlden mer på hög belastning av olika negativa miljöfaktorer där vaccinet med största sannolikhet är en bidragande orsak då vaccinen även de innehåller gifter. Solveigs kommentar

Och det blir nästan smärtfritt, om forskare vid Massachusetts Institute of Technology (MIT) är rätt om en uppfinning som de presenterade nyligen.

Läkemedel administreras via High-Forcerad Jet

Mekanismen består av en liten hög pressad jet som eliminerar nålar och levererar läkemedel direkt in i huden. Färdas på cirka 340 meter per sekund fungerar enheten på samma sätt som en mygga har snabel. Om det fungerar som forskare planen kan det mycket väl betyda slutet för nålar som används för injektioner.

Hittills har de har kunnat använda den för att leverera läkemedel genom både näthinnan i ögat och mellanöra och inneröra, och de jobbar på en liknande anordning som tar pulverformiga läkemedel och gör dem flytande-liknande när de är injiceras i huden.

För människor som avskyr nålar, eller de som använder injicerbara läkemedel ofta visas också förvisso löftet – men detta är långt ifrån första gången forskare har kommit med en nål utan insprutningssystem.

Varje år amerikaner får 16 miljarder injektioner av olika läkemedel och vacciner, och företag har länge clamoring att ta fram en ny enhet som så småningom kan ersätta nålar helt och hållet.

Nålfria injektioner har funnits sedan 1800-talet

Den första ”jet injection”-system kom rapporten om på 1860-talet, och användes för att leverera flytande läkemedel. Senare, på 1950-talet, den amerikanska militären som används gasdrivna ”jet vapen” för att vaccinera massor av trupper. Ökänd för problem, som hudsår och förorening med blodburna patogener mellan patienter, var enheterna så småningom förbjudna i 1997.i

Nyare nålfria system är mindre än sina föregångare och kan vara tillgängliga för personligt bruk, till skillnad från systemen jet injektion av det förflutna, som till stor del användes för massa vaccinationsprogram. Men tror inte att det inte är planen för de nyare modellerna också.

Nål Farhågor Citerat ofta som en primär orsak för vaccination ”Non-Compliance”

Skriva i tidskriften Vaccine noterade ii forskare:

”Nål rädsla är en dokumenterat hinder för immunisering hos barn och vuxna … stickrädsla fanns i 2/3 av barnen och 1/4 av vuxna. Needle rädsla var det huvudsakliga skälet för immunisering bristande efterlevnad för 7% och 8% av föräldrarna och barn respektive. ”

Statliga lagstiftare och läkemedelsbolagen vet både de förmodligen kan få fler människor vaccineras om de erbjuder nålfria vaccin, vilket är anledningen till vacciner som administreras nasalt ibland erbjuds som ett alternativ. I oktober 2011 gav den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) marknadsföring godkännande till en nålfri produkt som kallas PharmaJet nålfri insprutningssystem. Företaget rullade snabbt ut produktion och samarbetar med Kroger Pharmacy att erbjuda nålfria influensa skott under 2011/2012 influensasäsong. Bioject, en annan tillverkare av en nålfri injektor, planerade också att erbjuda nålfria influensa skott förra året vid Publix och Fred Meyer butiker i flera delstater i USA.

Kort därefter, dock varnade FDA läkare, sjuksköterskor och farmaceuter inte använda anordningar för influensa skott. Även om de hade fått FDA-godkännande, konstaterade FDA att vacciner som för närvarande är märkta med specifika instruktioner om hur de ska administreras, och det finns för närvarande inga influensa vaccin som godkänts för administration av jet injector.iii Men det är inte troligt att stanna på det sättet för att lång.

En drog är fortfarande en drog, oavsett hur det är administrerad

Nålfri teknik är en välsignelse för de sällsynta fall när någon är livrädd för nålar men behöver en injicerbara läkemedel … men när de beslutar om en vaccination eller läkemedel är det viktigt att utvärdera inte bara den passage via vilken det administreras, utan även drogen självt.

Folkhälsan tjänstemän har länge insisterat på att vacciner är det bästa sättet att skydda folkhälsan. Som ett resultat har antalet doser av vaccin som ingår i barndomen vaccinationsprogrammet tredubblats under de senaste 30 åren, från 23 doser sju olika vacciner i 1980 till 69 doser 16 olika vacciner i 2010.

Men vid sidan av ökningen av administrerade vacciner, har vi också sett en betydande ökning av barn med kronisk sjukdom och funktionshinder. Av någon anledning är våra barn blir sjukare. Spädbarnsdödligheten har också ökat. År 1960 rankades USA 12 i spädbarnsdödligheten bland alla nationer i världen. År 2005 rankades vi 30th. Dessutom, mer fullgångna barn dör före sin ettårsdag i USA än i de flesta europeiska länder, ger iv och USA dess spädbarn fler vacciner än något annat land i världen.

Så kan det vara allt en slump?

Sanningen är, vet vi inte.

Ingen har formellt och oberoende studerat hälsoeffekter från vaccinerade kontra ovaccinerade barn, och detta är något som måste göras inte bara för varje enskild vaccin, men även för flera vaccin kombinationer.

Det är inte bara vacciner som är problemet. Om du är en ”genomsnittlig” 65-år gammal (eller äldre) vuxna som bor i USA, fyller du mer än 31 recept per år. Åldersgruppen 19 till 64 ta mer än 11 receptbelagda läkemedel per år, medan även barn att ta ett genomsnitt av 4, enligt statistik från Kaiser Health Foundation.v I de allra flesta fall droger är överutnyttjas och overprescribed, även i de fall riskerna överstiger vida eventuella fördelar.

Så en av de viktigaste frågor att ställa dig själv och din sjukvårdspersonal innan man beslutar att ta någon drog är:

Behöver jag verkligen det?

Ofta hittar du svaret är nej. Så jag hoppas att ni kommer att visa mediciner som en sista utväg i stället för ett första val, och istället omfamna den massiva nytt tänkande i att inse att kroppen ofta kan läka sig själv om du ger den rätt ”verktyg.”

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s