Kristdemokrat Steven Crosson Socialdepartementet påstår att elöverkänslighet är primärt en psykosomatisk sjukdom – Bedrövligt att inte veta mer som ansvarig politiker

Till Steven Crosson gällande diarienummer S2012/2783/Sr

I ett brev till Karin Tibell, Furudal påstår du citat: ” – – – – – att forskningsläget idag pekar mot att elöverkänslighet primärt är en psykosomatisk åkomma.”

Jag undrar varifrån har du fått dessa uppgifter eftersom detta inte stämmer med vad Socialstyrelsen säger.
Hälsoproblemet med den nya teknikens elektromagnetiska strålning är idag ett globalt problem efter att man byggt ut mobiltelefonin.

 

EU-parlamentet har påtalat denna hälsofråga ett flertal gånger då de som blir elöverkänsliga lider mycket svårt av den ökande mobilstrålningen, samt att allt fler barn blir elöverkänsliga. I Sverige försöker man uppenbarligen tysta detta hälsoproblem genom att anställa forskare/personer med kopplingar till mobilindustrin, i  SSMs vetenskapliga råd  HÄR


En av dem är professor Heikki Hämäläinen, Turku Universitet, Finland som är psykiatriker och som främst arbetar med KBT. En metod som nu återigen tycks bli en s k  behandlingsmetod mot elöverkänslighet. Heikki Hämäläinen har i sin jävsdeklaration visat att hans forskning är finansierad av mobilindustrin och är därför inte en trovärdig forskare i sammanhanget.

Eftersom elöverkänslighet är en neurologisk skada är denna behandlingsmetod helt felaktig då man med s k  hjärntvätt försöker få personen att vistas i dåliga elmiljöer som förvärrar och skadar den elöverkänsligas hälsa ytterligare. Detta leder till att personen blir än mer handikappad av den höga strålningen som mobiloperatörerna sprider storskaligt i vår livsmiljö.
Genom denna behandlingsmetod (KBT) orsakar man dessa sjuka människor ett stort lidande då man helt bortse ifrån att det är den tekniskt producerade elektromagnetiska strålningen som orsakar ohälsan och skadan.

Att en politiker ger en felaktig information om elöverkänslighet ser jag som mycket allvarligt då de elöverkänsliga har en mycket svår livssituation i Sverige idag. Denna typ av uttalanden från Socialdepartementet gör inte situationen bättre för denna grupp funktionshindrad och bör ses som en diskriminering av en handikappgrupp. Jag önskar därför bli delgiven varifrån du fått den information som du påstår i brevet till Karin Tibell. Jag är själv elöverkänslig sedan 20 år tillbaka genom bildskärmsskada på min arbetsplats och har lång beprövad erfarenhet och kunskap att leva som elöverkänslig.

MVH
Solveig Silverin, miljöingenjör fd handläggare på länsstyrelsen i Kalmar i miljöövervakningsgruppen miljöenheten

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s