Mobilanvändare har ett ansvar att inte belasta omgivningen med artificiell strålning i onödan.

Enligt Telias Trend nyttjas mobilen mest till icke samhällsnyttiga tjänster, Telias trendspanare skriver följande: ”Nöjesbaserade tjänster är mer populärt än nyttotjänster för de svenskar som har en smartphone. Telias senaste trendspaning visar att mer än hälften av de tillfrågade säger att de använder mobilen till att lyssna på musik, se på film eller att vara på Facebook. 53 procent av de tillfrågade säger att de använder mobilen till nöjestjänster, bara 29 procent säger att det använder mobilen till nyttotjänster. Mobiltelefonen skapades en gång i tiden för att användas till att ringa med, men att enbart använda mobilen för sms eller för telefonsamtal är det bara 17 procent som gör”   Här är länken Telias trendspanare.

4G en verkligt farlig sändningsteknik med hög hastighet

För rent nöje, skall alltså vuxna mobilanvändare tvångsbestråla en hel generation människor, plåga dem som redan skadats, göra intrång i folks hem och utsätta sina barn för hög miljöfrämmande frekvensmodulera strålning?  Är det självklart?

Lek med mobilerna är så viktigt att man bygger ut 4G-systemet som skall kunna tränga igenom allt inklusive oss biologiska varelser. Vi skall nu genomstrålas av en verkligt farlig elektromagnetisk strålning med mycket stor risk för skador på hjärna, hjärta och andra organ. Hela kroppsfunktionen kommer att kunna påverkas negativt av denna strålning.

Viktigt att komma ihåg är, att  EU-parlamentet uppmanade regeringarna att inte lägga sig i vilken typ av sändningsteknik som skulle nyttjas. EU-parlamentet ger  alltså mobilindustrin fria händer och alla rättigheter att storskaligt belasta nu levande generation för en mycket farlig strålning. Ytterst märkligt eftersom det inte saknas kunskaper om hur farlig denna artificiella strålning är då den kan störa den neurologiska funktionen.

Redan på 1990-talet då GSM-systemen byggdes ut såg man en trend av psykisk ohälsa. Nu 20 år senare har direkta skador på hjärnan uppkommit där svår hjärnstress orsakat ADHD-liknande symtom. Nu ger man allt fler barn morfinliknande mediciner mot dessa symtom. Även skador på hjärtat har ökat dramatisk hos unga människor. Enligt Läkemedelsverket äter allt fler unga hjärtmediciner. Att just hjärta och hjärna skadas av  denna frekvensmodulerade elektromagnetiska strålningen är inte förvånande. Just dessa två organ är mycket känsliga för elektrisk stimuli då de fungerar genom mycket svaga kroppsegna elektriska impulser EEG och EKG.

Märkligt att  ansvariga myndigheter bortser ifrån att våra biologiska kroppsegna elektriska system som arbetar på mycket svaga effekter inte skulle kunna påverkas av yttre miljöfrämmande elektromagnetisk strålning som nu fyller vårt luftrum med  stark strålning.

Unga borde vara friska

Det nya 4G system som man nu har så bråttom att bygga ur och som tränger genom kroppen skulle alltså inte kunna påverka en biologiska varelse?  Jag betvivlar att ansvariga inom myndigheter och mobilindustri är okunniga om hälsoriskerna med 4G sändningsteknik. Ohälsan är ju redan dokumenterad hos specifikt unga som borde vara friska, men nu blir allt sjukare. Mentala störning , hjärtproblem  och fetma visar på extrem stress som bevisligen denna höga artificiella strålning orsakar och som ansvariga ytterligare belastar barnen i skolmiljön.

Trots alla synliga bevis på extrem ohälsa hos befolkningen får mobilindustrin öka strålningen okontrollerat. Regeringarna skall inte lägga sig i som nämnts.  Vad är syftet med 4G? Att enbart leka med mobilen? Är  det skäligt att bygga ut ett extremt hälsovådligt sändarsystem för att vuxna skall leka med sina mobiler?  Mobilstrålningens negativa mentala påverkan syns ju redan i statistiken. Varför döljer man ökningen av  hjärntumör till cancerregistret så att mobillobbyisten Maria Feychting kan hänvisa till cancerregistret och säga att hjärntumörerna minskat trots den ökande mobilanvändning. 

Krav på bättre teknik, men viljan saknas

Om viljan hade funnits hade man kunnat utveckla en bättre teknik för att skydda befolkningens hälsa, men det kravet ställs inte. Man behöver endast mobilen till att ringa och sms:a det är inte skäligt att skada en hel mänsklighet för att nyttja mobilen som en leksak för vuxna. Mobilen kan kopplas in på trådbundet nät för att minska belastningen av den artificiella miljöfrämmande mobilstrålningen i vår livsmiljö.

De som nyttjar trådlös teknik äger inte rättigheten att göra intrång hos grannar med skadlig strålning

Men oavsett syftet med 4G är varje mobilanvändare skyldig att följa miljöbalken och ta hänsyn till sin omgivning. Mobilanvändare har inte rätt att skada andra med mobilstrålning eller plåga dem som redan är skadade som de elöverkänsliga. Det finns inga som helst rättigheter att mobilanvändare skall utsätta omgivningen för miljöfarliga strålning. Detsamma gäller nyttjande av DECT-telefoner som har en mycket stark strålning eller andra trådlösa system. Ingen som nyttjar trådlösa system har rätt att belasta sina grannar eller omgivning och skada dem med artificiell strålning. Det finns varken en rättighet eller en självklarhet i det.

Miljöbalken gäller alla

Miljöbalken gäller för alla så ock försiktighetsprincipen gäller för alla. Varje vuxen har ett ansvar att skydda sina barn för mobilstrålning och andra trådlösa  nätverk. Alla vuxna är ansvariga att bygga ett uthålligt samhälle för vår unga generation och deras framtid. Det är en hänsynslös egoism mot våra barn att utsätta dem för hög okontrollerad frekvensmodulera elektromagnetisk strålning. Samma ansvar har kommuner, lärare att skydda våra barn i skolmiljön och inte sätta in trådlösa system i skolorna. Barn är mycket känsligare än vuxna.

Solveig Silverin, miljöingenjör f d handläggare länsstyrelsen i Kalmar, miljöövervakningsgruppen miljöenheten

 


 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s