Mobiler är en explosionsrisk om man läser i handboken som medföljer vid köp av mobiler

Hur många läser egentligen den handbok som medföljer mobilerna vid köp?

I en handbok kan jag läsa att det finns en explosionsrisk om man nyttjar en mobileler annat trådlöst nätverk i följande miljöer.

Bensinstationer eller där det förvaras bränsle i gas och vätskeform. Kemiska fabriker eller där sprängning pågår. Under däck på fartyg för transport (bilar etc) och kemikalier, i fordon som drivs med flytande bränsle (propan, butan) i områden där luften innehåller kemikalier, partiklar som spannmål, damm eller metallpulver. Varför det finns en risk, beror på att mobilen sänder ut energi i form av en elektromagnetisk strålning. Energin är så hög att den kan antända bensinångor eller dammpartiklar. Samma höga energi prepareras våra hjärnor med varje gång vi håller den mot huvudet eller ligger i en ficka och påverkar den kroppsdel med energi som den bestrålar.

Man bör alltid läsa dessa handböcker som medföljer elektroniska produkter, så att man inte råkar illa ut. Att samtidigt tanka och prata i mobil är alltså en mycket stor explosionsrisk. I handboken står det att man skall följa de anvisningar som gäller för fordon som att inte röka på bensinsationer etc.

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s