Hjärntumör leder till att många unga dör

 • Hjärntumör leder till att många unga dör

  Brain cancer är den vanligaste orsaken till dödsfall i cancer hos ungdomar * och står för mer än en tredjedel av dödsfallen i cancer i barn under 10.

  Denna alarmerande statistik markerar inledningen av den andra årliga hjärncancer Action Week, ett initiativ som syftar till att öka medvetenheten och medel för forskning om hjärncancer, den minst finansierade och dödligaste cancerformen i Australien.

  Idag gick ledande neurokirurg Dr Charlie Teo, Cancer Council lansera veckan genom att kräva en ökning av anslagen till forskning om hjärncancer.

  Dr Teo sa, ”Människor fortsätter att tro att cancer är en sjukdom som drabbar när man blir äldre. Jag såg 23 patienter förra veckan. Tjugo diagnostiserades med elakartad hjärncancer. Åtta av diagnosen som var under 16 år gamla.

  ”Det kommer att ta $ 50 miljarder de närmaste 30 till 50 år att hitta ett botemedel mot hjärncancer, men vi behöver några betydande medel injiceras nu om vi ska kunna se någon minskning i relaterade hjärnan dödsfall i cancer.

  ”När väl diagnosen, patienter har bara en fem procent chans att överleva denna extremt aggressiv sjukdom. De flesta dör inom sex månader.

  Dr Andrew Penman, VD för Cancer Council NSW ekade dr Teo krav på finansiering.

  Dr Penman sade: ”Trots en dödlighet på nästan 100 procent, är hjärncancer den minst förstådda av alla cancerformer. Det är den största cancer dödsorsaken för ungdomar och vi behöver pengar för att ändra på detta.

  ”Varje år omkring 1400 fall av elakartad cancer i hjärnan diagnostiseras i Australien och cirka 1100 personer dör av sjukdomen. Det är en var åttonde timme. Riskfaktorer för cancer i hjärnan är okända och det finns inga procedurer på plats. Tills vi har medel mer forskning kommer överlevnaden förbättras inte.

  ”En tredjedel av cancerfallen kan förebyggas genom att göra medvetna val av livsstil, till exempel genom att inte röka, äta en balanserad kost och utövar regelbundet. Dock är hjärncancer urskillningslöst och på grund av bristen på forskning vet vi inte hur det kan förebyggas.

  ”Oroande har det skett någon märkbar förbättring för överlevnad hjärnan cancerfall i nästan två decennier, men med forskning kan vi göra skillnad. Titta på leukemi, som dödade 90 procent av patienterna bara 15 år sedan. Siffran har nu vänt på huvudet med en överlevnad på 90 procent till följd av medel för forskning. Brain Cancer aktionsveckan syftar till att bidra till att erbjuda hjärnan cancerpatienter en liknande sväng runt i överlevnad. ”

  För att ta reda på mer om hjärncancer aktionsveckan 2011 och hur man donera, besök http://www.braincanceraction.com.au.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s