Miljöpartisten Jon Karlfeldt tackar Johan Norberg för hans vidriga artikel i Metro om sjukdomen elöverkänslighet

Johan Norberg skriver en vidrig debattartikel med anledningen av ärendet av den lågstrålande zonen i Mora kommun som publicerad 2011-11-30 17:47 ”Hallå elallergi finns inte”. HÄR

På Twitter säger Jon Karlfeldt till Johan Norberg citat:  ”Tack @johanknorberg för en bra och viktig kolumn i Metro idag (http://bit.ly/sDqSpU). Mp har ett visst ovetenskapligt arv att hantera.”

Det påstås att Jon Karlfeldt bett om ursäkt enligt denna kommentar nedan. Dock kunde jag inte finna den på Metros kommentarer under artikeln. Antingen har den aldrig funnits där eller så är den borttagen. Kolla direkt i Metro .

Den finns heller inte med i det material jag sparat på denna miljöblogg.

Men oavsett hur det var,  är den  publicerade med ett inlägg av Jon Karlfeldt där han ber om ursäkt HÄR. I ursäkten fortsätter han dock orera om sin syn på elöverkänslighet. Jag hoppas att han själv och  denne Johan Norberg blir elöverkänsliga de kan behöva den livserfarenheten för att komma ner på jorden och verkligheten. Man får inte önska sina medmänniskor ont, men eftersom dessa två tror att elöverkänslighet är inbillning kan min önskan inte vara speciellt ond. Det är ju tron som bestämmer om man är sjuk eller frisk. Alltså självförvållat. Och blir de elöverkänsliga, eller får cancer, stroke av den trådlösa tekniken så är det just precis självförvållat. Man har ju en viss valmöjlighet att välja bort trådlöst i hemmet.

Men Jons ursäkt finns alltså inte på Metros kommentarstråd, vilket jag åny har sparat i sin helhet (ej publicerat). Här är Metros debattinlägg som de ser ut idag.

Men – –

Det är intressant att Karlfeldt inte blir ifrågasatt som miljöpolitiker när han stödjer förlöjligande artiklar om en handikappad person, men däremot blir min Miljöblogg direkt avstängd när jag skriver citat: ”Det är förvånande att Miljöpartiet väljer in personer i partistyrelsen med medmänskliga åsikter som står att finna hos nazister  – – – ”. jämförelsen är inte helt fel eftersom nazisterna började med att  förfölja och avrätta handikappade, sjuka och äldre.

Dock framgår det i ett forum redan i januari i år (2012)att någon ber en miljöpartist att ta bort min miljöblogg eftersom jag skriver om strålning. Vilka  personerna är vet jag inte eftersom de döljer sig bakom pseudonymer.

Vill dock påminna om att man i  Sverige på 1930-talet, avrättades sjuka, handikappade och gamla  på Jönköpings lasarett  i ett hus inne på lasarettsområdet. Det skall inte glömmas.

Nu pågår för fullt en förföljelse av elöverkänsliga som många numera jämställer med förföljelserna av olika folkgrupper och personer i Nazityskland som föregick utrotningen i koncentrationsläger. VoF förföljer också grupper och enstaka personer genom att bland annat ge ut enligt VoF:s åsikter ”Årets förvillarpris”.

Karlfeldts människosyn står ju för åsikter som inte är förenligt med ett civiliserat modernt samhälle och det är en skam att Miljöpartiet hyser denna åsiktsyttran i sin partistyrelse.

Här nedan, debattinlägget som bevisar att Jon Karlfeldt stödjer förföljes och förlöjligande av funktionshindrade. Under det ligger det debattinlägg som inte står att finna i kommentarstråden där Jon Karlfeldt ber om ursäkt.

Solveig Silverin · Toppkommentator · Kalmar Högskola

Jon Karlfeldt Partistyrelseledamot för Miljöpartiet de Gröna. Twittrar följande: ”Tack @johanknorberg för en bra och viktig kolumn i Metro idag (http://bit.ly/sDqSpU). Mp har ett visst ovetenskapligt arv att hantera.”Jon Karlfeldt är alltså representant för Miljöpartiet som tackar Johan Norberg för att han skrivit en nedlåtande och hånfull artikel om en svårt funktionshindrad person. Det är förvånande att Miljöpartiet väljer in personer i partistyrelsen med medmänskliga åsikter som står att finna hos nazister och extremhögern. Är det det Miljöpartiet vill stå för att förakta medmänniskor på grund av deras miljöskador? Jag anser att Jon Karlfledt kan förpassas till Svenskparitet, Sverige demokraterna etc där passar hans föraktfulla människosyn bättre.Johan Norberg har heller inget att vara stolt över genom denna artikel som avslöjar samma förakt och likgiltighet för andra människors lidande.
Ni alla övriga från VoF som skriver här är en sorglig samling människor som hade passat i Hitlers samhälle med hatkampanjer mot vissa grupper i samhället.Ni har gladeligen tagit på er rollen som mobilindustrin och näringslivets bödlar i den industridiktatur vi lever i idag. Om ni är representanter för framtiden blir man mörkrädd över den människosyn som ni avslöjar här. Den bådar inte gått för samhällsutvecklingen och demokratins överlevnad.

 • Jon Karlfeldt · Prenumerera · Stockholm, Sweden

  Solveig, det har aldrig varit min mening att verka hånfull, nedlåtande eller på något annat sätt respektlös gentemot människor som lider, och jag uppfattar inte heller att det var Johans mening i denna artikel. Om du eller någon annan har uppfattat min hållning eller mina uttalanden som på något sätt föraktfulla så kan jag bara säga att det har varit helt oavsiktligt från min sida, och jag ber om ursäkt för om jag någonstans har uttryckt mig klumpigt eller otydligt.Med det sagt så står jag för att jag, liksom Johan (även om han överförenklar lite och bitvis är en aning raljant), anser att vi gör de elöverkänsliga en stor björntjänst om vi som samhälle inte baserar den behandling vi erbjuder dem på vetenskap och beprövad erfarenhet. Deras besvär är verkliga och ska absolut tas på allvar, och i det ingår att ta till sig av den kunskap som under lång tid har utvecklats, och ständigt fortsätter att utvecklas, genom vetenskapliga metoder.Sedan har jag förstått från andra inlägg du har gjort att du inte litar på forskningssamhället i stort. Där kan jag bara konstatera att vi uppenbarligen har olika ståndpunkter, och att jag inte har sett någon övertygande argumentation för att forskningen på det här området inte skulle vara tillförlitlig.
  Svar · Gilla · den 3 januari kl. 12:47
  I originalets debattinlägg finna inte detta debattinlägg: Direkt till  Metro

2 thoughts on “Miljöpartisten Jon Karlfeldt tackar Johan Norberg för hans vidriga artikel i Metro om sjukdomen elöverkänslighet

  • jag känner igen detta citerade, minns inte riktig var jag skrev det, var nog rätt less den gången.

   Jo man tillhör 12 000 kronorsgänget och fattar inte att folk har så mycket pengar. jag hade behövt minst 3000 kronor till netto för att klara ekonomin drägligt.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s