EU-kommissionen utökar 4G – Dubbelt så mycket som i USA – 1000 MHz i Europa

 
Digitala agendan: Kommissionens beslut banar väg för 4G i Europa

Europeiska kommissionen

Pressmeddelande

Bryssel, 5 November 2012

Digitala agendan: Kommissionens beslut banar väg för 4G i Europa se pressmeddelandet

Europeiska kommissionen har i dag beslutat att lägga till ytterligare 120 MHz till radiospektrum portfölj för 4G teknik, såsom LTE (Long Term Evolution), runt 2 GHz-bandet. Detta band är för närvarande enbart används för UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) trådlös kommunikation, så kallade 3G-nät. Beslutet gör det obligatoriskt för medlemsstaterna att öppna den relevanta spektrum senast den 30 juni 2014, och fastställs harmoniserade tekniska villkor för att tillåta samexistens mellan olika tekniker. På grundval av detta kommer EU att nyttja upp till dubbelt så mycket spektrum för hög hastighet trådlöst bredband som i USA, dvs ca 1000 MHz.

Kommissionens beslut innebär mobiloperatörer får fler möjligheter att investera i förbättrade mobilnät, vilket gynnar hela ekonomin, och konsumenterna kommer med tiden, njut snabbare dataöverföringar och fler bredbandstjänster. Bättre tillgång till spektrum för 4G teknik kommer att ge ett betydande bidrag till den digitala agendan bredband mål av universell EU bredbandstäckning på minst 30 Mb / s år 2020 (se IP/10/581, MEMO/10/199 och MEMO/10 / 200).

Europeiska kommissionens vice ordförande Neelie Kroes sade: ”Denna extra spektrum för 4G i Europa gör att vi bättre kan möta den föränderliga och växande efterfrågan på bredband Jag vill se medlemsstaterna agerar snabbt för att ändra befintliga licenser Vi har alla att vinna på snabbare trådlösa anslutningar i.. Europa. ”

Beslutet verkställer harmoniserad avreglering av 2 GHz-bandet (1920-1980 MHz parat med 2110-2170 MHz) i alla medlemsstater, för att undvika inre marknaden är fragmenterad i den framtida användningen av detta band.

Införa flexibilitet för användning i frekvensband genom att ta bort tekniska begränsningar erbjuder ett kostnadseffektivt sätt för distribution av avancerad trådlös infrastruktur som svar på marknadens efterfrågan.

Bakgrund

Radiospektrum är en mycket värdefull men allt knappare resurs. Dess socioekonomiska betydelse har ökat dramatiskt som trådlösa tjänster såsom bredband och ”sakernas internet” bli genomgripande genom alla områden av företag och samhälle. Industrins källor förutspår att den globala mobila datatrafiken kommer att öka med 26% per år fram till 2015. Då kommer mer än 7 miljarder telefoner, tabletter och andra mobila enheter kan anslutas till Internet.

Exploderande trådlös datatrafik tillsammans otillräcklig lediga spektrum kräver ett smartare förhållningssätt till spektrumhantering. Detta måste inbegripa bättre utnyttjande av spektrumband som redan används, till exempel genom att undanröja tekniska begränsningar och spektrum delning.

Den parade markbundna 2 GHz-bandet (1920-1980 MHz parat med 2110-2170 MHz) traditionellt har använts av UMTS-kommunikation (3G-nät) som ett resultat av den så kallade UMTS-beslutet som antogs 1999 lanserade som ett samordnat och gradvist införande UMTS i hela EU den 1 januari 2002.

Vid genomförandet av program för radiospektrumpolitik, och i synnerhet mötet målet om minst 1200 MHz för trådlösa bredbandstjänster, kör spektrumet inventering samt flexibel och delad spektrumanvändning är prioriteringarna i EU: spektrumreform att stimulera innovation, effektiv användning och investering.

Därför kommissionens beslut mandat flexibel användning av 1920-1980 MHz och 2110-2170 MHz för elektroniska kommunikationstjänster inom EU bygger på avancerade trådlösa tekniker som LTE och ytterligare avancerad teknik. Industri utveckling visar att denna teknik blir alltmer kan erbjuda 30 Mbps till många användare samtidigt, vilket ger konsumenterna tillgång till höghastighetsbredband till konkurrenskraftiga priser.
Läs mer

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s