Ny arbetsplan i ICNIRP

ICNIRP nya struktur och kräver nominering till IRPA föreningar

November 2012

Vid sitt senaste årsstämma, som ägde rum 30-31 oktober 2012 Enea Huvudkontor i Rom, Italien, beslöt ICNIRP om en ny arbetsplan och en ny struktur, som nu ska installeras.

Den nya strukturen föreskriver att en pool av externa experter väljs – efter valet och en positiv screening av deras intresseförklaring – att bilda den vetenskapliga expertgruppen (SEG). Medlemmar i SEG väljs, när ytterligare kompetens behövs som ett komplement medlemskap i ICNIRP: s projektgrupper (IPG). IPG är de nya enheterna förbereder ICNIRP utkast. Så snart den nya strukturen är på plats, kommer den gamla strukturen med stående kommittéer och experter Consulting tas bort.

SEG medlemmar är ett mycket värdefullt stöd till ICNIRP som de för in sina erfarenheter och befästa betydligt ICNIRP: s workpower. SEG medlemmar är i sin tur får fördjupad kunskap om ICNIRP: s praktik och en möjlighet att bidra till utvecklingen av vetenskap grundar NIR skydd vägledning. ICNIRP kontinuerligt tittar på att bredda sin kunskapsbas och utöka externt deltagande i arbetsprocessen.

SEG begära nomineringar till IRPA Societies – Öppet till 6 December 2012
ICNIRP tackar alla IRPA samhällen som skickade sina nomineringar till ledamöter i den vetenskapliga expertgruppen till sekretariatet. Resultaten av valförfarandet kommer att publiceras här.

ICNIRP utfärdar inte intyg om överensstämmelse

November 2012

Nyligen många frågor har nått ICNIRP sekretariatet frågar om ICNIRP utfärdar intyg om överensstämmelse för basstationer. Vi vill klargöra att ICNIRP inte utfärda certifikat för att verifiera säkerheten hos en apparat eller installation. Alla sådana intyg och uppgifter utfärdas oberoende av ICNIRP och ICNIRP inte utvärdera deras riktighet. ICNIRP: s uppdrag är att ge vägledning om icke-joniserande strålning. Dess råd publiceras i form av ICNIRP: s riktlinjer för att begränsa exponering för icke-joniserande strålning, i uttalanden, recensioner och anteckningar, samt genom information som publiceras på ICNIRP hemsida.

Giltighet och användning av UV-index: Rapport från UVI arbetsgruppen.

Augusti 2012 och December 2012

Efter en sluten seminarium om ”Den UV-index och dess roll i riskkommunikation – Hur att stärka åtgärderna solskydd” hölls på Schloss Hohenkammer 5-7 december 2011, var rekommendationen papperet gemensamt utarbetats av arbetsgruppen offentliggörs.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s