Enligt Socialstyrelsen har sömnmedel till barn ökat med 227% sedan 2006

https://www.svd.se/barnens-pillerkarta-ritas-om-5jg9

Barnens pillerkarta ritas om

Enligt Socialstyrelsen har sömnmedel till barn ökat med 227% sedan 2006, vilket betyder att 50.000 barn nu äter sömnmedel i Sverige. Socialstyrelsen redovisar även att 12.377 barn äter lugnande läkemedel.

Redan inför 3G-utbyggnaden i början på 2000-talet erkände mobiloperatörerna att mobilstrålningen kan aktivera hjärnan och ge sömnstörningar. Men med hänvisning till en enda studie med tvivelaktig bakgrund påstod de i samma andetag att detta kan hjärnan kompensera för.

Vad man inte nämner är  att långtidseffekten inte är undersökt. Det borde vara en självklar misstänkt risk att hjärnan efter ett tag inte klarar av att kompensera för att dygnet runt stimulans av pulsad frekvensmodulation.

Befolkningen exploateras, sedan 1990-talets början, för en ständig  och extremt onaturlig mycket stark elektromagnetisk strålning från basstationernas sändare och andra trådlösa nätverk i vår närmiljö.  Vi har inte längre friheten att välja en bra boendemiljö eller livsmiljö, varken för oss själva eller våra barn

Med tanke på att både vuxna och barn fått ökade sömnproblem sedan mobiltelefonin byggdes ut, finns det skäl att anta att det finns ett samband mellan digital artificiell strålning från mobiltelefonin och sömnproblem.

Socialstyrelsen som nu redovisar en extrem ökning av sömnproblem hos barn borde reagera då Socialstyrelsen numera inte lever i okunnighet om hälsoriskerna med mobilstrålningen. Socialstyrelsen är den övergripande och ansvarige myndighet som skall bevaka olika hälsorisker i vår livsmiljö.

Neurolog Lena Leissner varnar för att läkare skriver ut mediciner som är oprövade på barn, då man inte vet vilka hälsoeffekter barn får av denna medicin som är avsedd för vuxna. Det finns stor risk för läkemedelsskador.

Det är också intressant i sammanhanget att det går bra att skriva ut läkemedelspreparat som inte är vetenskaplig och beprövad erfarenhet på barn. Märkligt eftersom Socialstyrelsen prickat läkare men även återkallat läkarlegitimationen för läkare som skrivit ut vitaminer till vuxna amalgamskadade och elöverkänsliga personer med hänvisning till att det inte är vetenskap och beprövad erfarenhet. Men enligt Socialstyrelsen är det tydligen  godkänt att skriva ut giftiga läkemedel  till barn, som är vetenskapligt oprövade på  barn?

Även hjärtmediciner  har ökat hos unga enligt läkemedelsverket som sarkastiskt uttrycker att det gynnar läkemedelsindustrin eftersom hjärtmedicin är livslång medicinering.

Sammanfattningsvis är det alarmerande att allt fler av våra barn och unga riskerar bli en läkemedelsberoende generation. Det är inte utan att man blir tvungen att ställa sig frågan om mobilindustrin bildat kartell med läkemedelsindustrin? De människor som skadas av mobilindustrins miljöfarliga strålning gynnar läkemedelsindustrin som får sälja mer av sina giftiga läkemedel ofta med biverkningar som följd.

För folkhälsans skull borde Socialstyrelsen förbjuda allt trådlöst i skolorna. Socialstyrelsen borde uppmana föräldrar att inte installera trådlöst hemma. Slutligen, Strålsäkerhetsmyndigheten skall ställer krav på varningstext på alla trådlösa elektroniska produkter.

Solveig Silverin, miljöingenjör

.

Annonser

One thought on “Enligt Socialstyrelsen har sömnmedel till barn ökat med 227% sedan 2006

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s