Över hundra lärare i Lund har haft minnessvårigheter, tvåhundra har haft sömnproblem

Värsta terminen någonsin

Lund.

Över hundra lärare i Lund har haft minnessvårigheter, tvåhundra har haft sömnproblem och närmare tre hundra har funderat på att byta jobb. Det visar en enkät om arbetsmiljön som Lärarnas riksförbund gjort. Den gångna terminen har varit en av de värsta någonsin, menar de fackliga företrädarna.

Man har varit mycket flitiga nere i Skåne med att sätta in trådlöst i skolorna. När tänker man reagera mot den höga strålningen från WiFi? När tänker lärarfacken skaffa sig kunskaper om vad artificiell elektromagnetisk strålning är för något? 
Det finns trots allt kunskaper som borde stämma till eftertanke om denna miljöfrämmande strålning i den nya trådlösa tekniken är så nyttig ur hälsosynpunkt.
Europaparlamentet har rekommenderat att inte alls sätta in trådlöst i skolorna. Poliser blir sjuka av Rakelsystemet. Läkarna har också problem med minnesförlust och mental stress då man även satt in flera olika trådlösa system på  sjukhusen. Socialstyrelsen har nyligen visat att just dessa hälsoproblem som dessa lärare påpekat har ökat dramatiskt de senaste åren.
Redan 2003 var 40% av de 600 tunga beslutsfattarna inom It- och telekombranschen oroliga för hälsoriskerna med mobilstrålningen. Trots detta fortsätter man bygga ut trådlösa system både inomhus i skolmiljöer, daghemsmiljöer och i sjukhusmiljöer och placerar 1000-tals sändare i vår närmiljö. När man vet om riskerna, varför fortsätter man då att bygga ut en verksamhet som riskerar skada hela folkhälsan? Varför uppmanar Socialstyrelsen kommunerna att inte följa försiktighetsprincipen när till och med branschen själv är oroliga för hälsoriskerna?
Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s