Mobilindustrin stoppade handikappanpassade lägenheter för elöverkänsliga

Mobilindustrin stoppade elsanerade lägenheter för elöverkänsliga i Degerfors kommun 2007. Tilläggas kan, har elöverkänsliga även försökt få till ett beslut om lågstrålande område i Bollnäs  kommun, men det blev inget av med detta, trots att Mona Sahlin var inblandad/informerad i ärendet.

Mats Holme från mobilbranschens lobbyistorganisation MTB, stoppade handikappanpassade lägenheter i Degerfors kommun.  Mats Holme kontaktar Statens bostadsomvandling för att stoppa ombyggnaden av lägenheter för elöverkänsliga. Det är märkligt att Statens bostadsomvandling låter sig påverkas av mobilindustrins lobbyistföretag när Socialstyrelsen  skriver 2007 nedan i ett svar till Västra Götalands  ordförande i Elöverkänsligas förening i Västra Götaland, vad som gäller för dem som har en funktionsnedsättning och det som gäller för elöverkänslighet: ”Utgångspunkten för handikappolitiken är just det miljörelaterande, relativa handikappbegreppet, d v s att ett funktionshinder inte endast ses som en egenskap hos individen utan begreppet betecknar brister i mötet mellan individens förutsättningar och den samhälleliga miljön hon lever i (se prop. 1999/2000:79)”.

Socialstyrelsen om handikapp
Socialstyrelsen om handikapp

I min överklagan till länsstyrelsen framgår det vilka problem till exempel jag haft med mobilindustrin och troligen även med verksamheter inom försvaret. Det finns många frågetecken som hade behövts rätas ut. Länsstyrelsen har ännu inte handlagt ärendet trots att det snart gått 6 månader vid dags datum februari 2013.

IMG Degerfors kommun els.bost

6 thoughts on “Mobilindustrin stoppade handikappanpassade lägenheter för elöverkänsliga

  1. Jag minns denna händelse mycket väl. Bra att ta upp den igen. Kanske ett bra argument att ta till om man talar med ngn som tvivlar på att det är så illa som det är. men ändå är beredd att lyssna. För var är logiken egentligen ? Varför i all sin dar skall mobilindustrin lägga sig i detta? Jo för att vi får inte finnas och synas. Vi är ett sådant jävla stort hot mot deras verksamhet. Det största hotet av alla. Som måste kväsas med vilka medel och metoder som helst. Om dom får som dom vill kommer det aldrig någonsin att bli den minsta lilla lågstrålande zon i detta land. Men vi får fortsätta att slåss för våra liv. Förr eller senare kommer tillräckligt många föräldrar att inse att deras barn håller på att bli alldeles fördärvade. Den dagen har de lögnaktiga korrumperade myndigheterna och den girigaste av alla giriga industrier inte en chans.

    • Nej, Inget skall glömmas om vad som hänt dessa 20 år jag själv varit med. Vi behandlas verkligen illa och jag är så trött på denna diskriminering. Förstår inta varför de elöverkänsliga accepterar en styrelse i vårt förbund som inte gör ett skvatt i vår sak. Vi har rätt till ett lika drägligt liv. Vi har inte bett om att bli skadade av deras miljöfarliga verksamhet. Jag är oerhört irriterad.

      • Ja man kan verkligen undra om ordföraren i FEB är på de elkänsligas sida då han utalar sig om en ny typ av elsanering på ledarsidan. Han påstår att ingen typ av jordning fungerar mot strålning trots att han vet att dämpningen av strålningen är extremt bra. Dämpningen av strålningen är så extrem att när andra i styrelsen som varit och mätt på en fastighet där denna tekniken finns trodde att det var fel på deras mätinstrument. Men när dom gick utanför saneringen så blev det höga värden igen. Då gick man innanför saneringen igen kunde mätinstrumentet återigen ej dektektera någon strålning. Vi börjar bli ganska många som har satsat på denna nya tekniska lösning och jag och flertalet andra tycker att det är förfärligt att vår ordförare skall undanhålla andra elkänsliga den här typen av sanering. Nu har det gått så långt att förbundet har svårt att få ihop styrelse i en länsförening då vi som gjort denna sanering vill markera att Per Segerbäck har gått långt över gränsen. Man kan inte ha en ordförare som systematiskt motarbetar ny teknik som hjälper oss elöverkänsliga till ett värdigt liv.

      • Jag har uppdaterat om FEB:s styrelse där jag tar upp om att medlemmarna måste göra något. Det går inte har det så här med ett förbund som uppmanar elöverkänsliga att inte vara ute på nätet. Det är oförskämt. Folk är så arga på mig för att jag är kritisk så andra måste ta tag i förbundet. Det är ju många som är kritiska, men det blir ingen förändring. Jag lobbar för ny teknik, jag lobbar för optisk fiberkabel för att få ner strålningen i vår livsmiljö.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s