Klimatbluffen – Mätstationen för den påstådda ökade koldioxidhalten står på en vulkan som avger naturlig koldioxidhalt – En skandal att SMHI inte reagerar på val av plats för mätstationen

SVT och SvD samt SMHI basunera ut den 11 maj 2013, höga koldioxidhalter från en mätstation som står på en vulkan:

Entydiga bevis

Sedan 1958 mäts halten koldioxid i atmosfären på en bergstopp på Hawaii. USA-myndigheten NOAA mäter framför allt förhållandena över Stilla havet, från vulkanen Mauna Loa, och det är där man uppmätt rekordnoteringen.

Märkligt att inte SMHI inte reagerar på att  denna mätstationen för koldioxidhalten står på en vulkan som ju avger naturligt förhöjda halter koldioxid. Att koldioxidhalten nu ökar borde bero på att vulkan är mer aktiv? Med motivering att sänka den stigande globala temperaturen sprider man nu giftig chemtrails över allt biologiskt liv. Frågan är om fler mätstationer för klimatförändringar är placerade för att ge missvisande resultat?

Skrev till SMHI:

SVT basunerar ut skyhöga värden av koldioxidhalt från en mätstation på en vulkan, men jag blir lite frågande gällande val av mätstation.

Tycker nämligen det är konstigt att man placerat en mätstation för koldioxidhalten i luften på en vulkan. Vulkaner avger ju koldioxid vid utbrott. Är det inte utbrott så läcker det väl ändå ut lite koldioxid från vulkanen? Den förhöjda halten kan väl snarare bero på att vulkanen är lite mer aktiv?

SVT koldioxid på rekordnivå

”Entydiga bevis

Sedan 1958 mäts halten koldioxid i atmosfären på en bergstopp på Hawaii. USA-myndigheten NOAA mäter framför allt förhållandena över Stilla havet, från vulkanen Mauna Loa, och det är där man uppmätt rekordnoteringen.”

Skrev nedanstående fråga till SVT:

Varför har man placerat mätstationen på en vulkan? Vulkaner avger ju koldioxid.

Bara en liten del av den utspungliga koldioxiden finns bundet i existerande liv. Den viktigaste stabilisatorn för den atmosfäriska koldioxidhalten är jordens inre med hjälp av den långsamma koldioxidcykeln, Carbonate-silicate_cycle .
Med karbonat-silikatcykeln, se bilden nedan från länk 2, transporteras atmosfärens koldioxid, via havet, utfällning i form av CaCO3, transport med kontinentaldriften till jordens inre i subduktionszonerna. Vid den höga temperaturen i jordens inre ombildas karbonatet till silikat. Vid vulkanutbrott släpps sedan en del av den återbildade koldioxiden ut i atmosfären.

Krävs en förklaring på val av mätstation
Hälsningar Solveig Silverin

Mitt inlägg på Facebook:

Man har placerat mätstationen av koldioxidutsläpp på en vulkan. Vulkaner avger koldioxid Bara en liten del av den ursprungliga koldioxiden finns bundet i existerande liv. Den viktigaste stabilisatorn för den atmosfäriska koldioxidhalten är jordens inre med hjälp av den långsamma koldioxidcykeln, Carbonate-silicate_cycle .

Med karbonat-silikatcykeln, se bilden nedan från länk 2, transporteras atmosfärens koldioxid, via havet, utfällning i form av CaCO3, transport med kontinentaldriften till jordens inre i subduktionszonerna. Vid den höga temperaturen i jordens inre ombildas karbonatet till silikat. Vid vulkanutbrott släpps sedan en del av den återbildade koldioxiden ut i atmosfären. http://fragelada.fysik.org/index.asp?id=17321

SMHI: Allt om väder

2 thoughts on “Klimatbluffen – Mätstationen för den påstådda ökade koldioxidhalten står på en vulkan som avger naturlig koldioxidhalt – En skandal att SMHI inte reagerar på val av plats för mätstationen

  1. Hur långt ifrån vulkankratern tycker du att det är rimligt att man mäter koldioxidhalten? Förresten så korrigeras mätresultaten för de utsläpp som kommer från vulkanen (Rhodes, J. M., and J. P. Lockwood (Eds.) (1995), Mauna Loa Revealed: Structure, Composition, History, and Hazards, Geophys. Monogr. Ser., vol. 92, 348 pp., AGU, Washington, D. C., doi:10.1029/GM092.)

    • Hur då korrigeras? Du måste ha en referenspunkt eller hur? Har du inte en högre koldioxidkoncentration i vulkaniska områden? Det finns hur många platser som helst på jorden som inte belastas direkt av förhöjda koldioxidhalter från vulkaner. Det handlar ju inte om stora mängder koldioxid bara en liten del av 1 % av jordens atmosfär. Det betyder också att läckage från vulkaner snabbt tunnas ut om man inte placerar mätstationen i den mest rådande vindriktningen.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s