Är elektromagnetisk strålning en typ av partikelstrålning?

Skrev detta nedan i Facebook och lägger ut det i min Miljöblogg eftersom det är rätt intressant det jag tar upp här: Att kristallina material kan skydda är egentligen inte konstigt då det har en struktur som i sin tur uppkommit genom elektronernas bindningsenergi som radiovågor och mikrovågor absolut kan fångas in i eller släckas ut i. Men en liten sten som skydd har jag svårt att tro på. Förr nyttjade man kristallmottagare för att fånga in sändningarna.

Så här står det i WikipediaEn kristallmottagare behöver ingen strömförsörjning. Kristallen är den verksamma delen i den detektor som likriktar en inkommande högfrekvent och amplitudmodulerad signal till en lågfrekvent signal som kan ge ljud i hörlurar av högohmstyp. Ett normalvärde är 2 000 ohm per hörlur. Själva kristallen utgörs av något halvledande kristalliniskt mineral, exempelvis kiselkarbid. Likriktningen uppstår när spetsen av en tunn metalltråd utövar ett lätt tryck på en aktiv punkt på kristallytan.”

Jag har med mätningar konstaterat att hus med asbestplattor skyddar väldigt bra, men inte betongtak trots att det är mycket tjockare. Strålningen går rakt igenom betongpannor, men inte tunna asbestplattor.

Egentligen är elektromagnetisk strålning ett slags kemiskt ämne då det fungerar med energi precis som materia hänger ihop med bindningsenergi. Så egentligen borde elektromagnetisk strålning också vara en typ av partikelstrålning? Allt är ju energi i olika former och strukturer och en del av denna energi är synligt för ögat eller har blivit hopkittat av bindningsenergi till något man kan ta på. Trä är ju mest tomrum trots det är det så hårt att man kan tillverka hus som håller i flera 100 år. Trä är ju biologiskt material precis som vi människor ändå är vi så olika som materia, men vi består i grunden bara av energi precis som elektromagnetiska vågor exempelvis

Vi utsätts nu för en artificiell elektromagnetisk strålning vars energistruktur inte på något sätt är i harmoni med biologiskt liv och ökar man effekten och förändrar man den elektromagnetiska strukturen kan man spränga materia. Det borde vara fullt möjligt. Sa inte Nicola Telsa detta också, att man kan spränga materia med elektromagnetisk strålning? Alltså då borde elektromagnetisk strålning vara en typ av partikelstrålning för partiklar består ju av energi  eller?

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s