40% av de tunga namnen inom telekombranschen är oroliga för mobilstrålningen

40% av de tunga namnen av de beslutande inom telekombranschen är oroliga för strålningen

 Märkligt att Strålsäkerhetsmyndigheten då påstår att strålningen från mobiler är så låg att de inte vill förbjuda barn att använder dem. Märkligt att Strålsäkerhetsmyndigheten skriver till kommuner och påstår att strålningen är ofarlig att det inte finns något hinder av hälsoskäl att sätta in trådlöst i skolorna? Här kan man läsa mer om SSMs desinformation i ett e-melj från myndigheten.

Lars Dahmén: ”På Telekomdagen frågade jag publiken. 40 procent av de 600 sade att de oroar sig för mobilstrålning. Fyrtio procent! Och det är tunga beslutsfattare inom telekom och IT. Så oron finns där och måste tas på allvar

Detta skrevs 2003 när man byggde ut 3G-systemen. Trots att man känner till riskerna bygger man alltså ut fler basstationer i vår närmiljö.  Sedan fortsätter man bygga ut 4G med ännu fler sändare med början 2011. Resultatet ser vi nu efter i Socialstyrelsens rapport att sömnstörningarna ökat sedan 2006 med  227%  hos barn. Både ADHD hos vuxna och barn har ökat dramatiskt. Det är framför allt neurologiska störningar som ökat extremt sedan vi började bygga ut mobilsystemen i början på 1990-talet.

Mobilindustrin kände även till att denna strålning ger hjärnstress och sömnproblem, ändå bygger man ut det trådlösa nätverken över allt i vår livsmiljö. Trots kunskaperna om hälsopåverkan sätter man in trådlöst i skolorna och utsätter våra barn som är mycket känsligare för hög strålning. Ansvariga utsätter ett- och två-åringar för mycket hög strålning genom att låta dem nyttja läsplattor s k ipad. Jag förstår inte hur vuxna tänker? Jag förstår inte hur ansvariga politiker tänker?

Lars Dahmén säger: ”Personligen är jag inte oroad. Om 30 år ler vi lika överseende åt dagens debatt som vi nu ler åt oron för mikrovågsugnarna. Många vägrade ju käka mikrad mat på grund av strålningsrisken.”

Vad Dahmén missar i sin slutsats är att ingen blev akut sjuk av mikrad mat, men många har redan blivit sjuka av mobilstrålningen. Dahmén kommer därför ha helt fel i sin bedömning. Miljöhistorien har alltid visat, att om det finns en misstanke om hälsorisker, vilket oftast kunnat registrerats och därmed väckt misstankar, då kommer också miljö- och hälsoriskerna bekräftas gällande mobilstrålningen. Eftersom folk blir elöverkänsliga och sjuka på annat sätt av den nya teknikens artificiella strålning, kommer mobilstrålningen tvingas minska kraftigt i vår livsmiljö.

Eftersom mycket små barn nu utsätts för den höga strålningen från läsplattor, iPhone, mobiler, trådlösa nätverk (mobilt nätverk) samt strålning från sändare placerade i vår närmiljö kan skadorna på folkhälsan bli katastrofal. Man kommer inte alls att le om 30 år som Lars Dahmén tror. Det kommer inte alls finnas barn som blir 200 år som man påstod på SVT Rapport nyligen. En rapport visade att kvinnors medelålder minskar p g a de dör tidigare av stress.

Alla de barn som är vuxna om 15 år och blivit strålskadade av långtidseffekterna på olika sätt, kommer istället att fråga föräldrarna varför de inte gjorde någonting för att minska strålningen i deras livsmiljö som barn? De kommer att fråga sina föräldrar varför vi utsatte dem för hög artificiell strålning när de var små? De kommer att fråga föräldrarna varför de inte ens var lite försiktiga, lite rädda om dem?

De kommer att fråga sina föräldrar varför de inte skyddade dem från en strålning som man visste kunde vara en hälsorisk eftersom det redan fanns personer som skadats allvarligt, eftersom det redan fanns forskning som visade på DNA-förändringar, eftersom det redan konstaterats att neurologiska sjukdomar ökade dramatiskt efter att man började bygga ut mobiltelefonin på 1990-talet? De kommer att fråga sina föräldrar varför brydde ni er inte om oss? Varför gjorde ni ingenting?

Solveig Silverin

12 thoughts on “40% av de tunga namnen inom telekombranschen är oroliga för mobilstrålningen

 1. Bra skrivet, Solveig!!! Vad jag vet så har ju forskning visat att insekter och fåglar drabbas hårt av strålningen från mobilmasterna men dessa forskningsresultat har man ju helt struntat i vilket i sin tur visar att profit är viktigare än att bevara den biologiska mångfalden, men å andra sidan, intet nytt under solen!;)

 2. När jag hittade detta ute på nätet kunde jag inte se när det var skrivet, men sedan när det blev mörkare i rummet och bildskärmen blev tydligare såg jag att det är skrivet 2003. Det är därför än mer anmärkningsvärt att trots så många är oroliga av de tunga beslutsfattarna, bygger man ut 3G och placerar 1000-tals sändare i vår närmiljö. Den neurologiska ohälsan har ökat dramatiskt enligt Socialstyrelsens senaste rapport ändå fortsätter man nu att bygga ut 4G, men också sätta in WiFi i skolmiljön.

  WiFi är känt i andra länder som ett sändarsystem som gör folk sjuka. Hur tänker ansvariga politiker?? Mobilen är ju en bra idé men vi behöver inte öka strålningen än mer med annat som kan vara trådbundet.

  Med tanke på övrigt biologisk liv måste man ställa krav på att minska strålningen till mycket låga nivåer. Skador på biologiskt liv kan får vittomfattande ekologiska störningar i näringskedjorna och den biologiska balansen, dels mer skadeinsekter om de insektsätande fåglarna reduceras eller konkurrerande insekter reduceras..

  Minskar de naturliga pollinerarna som är den grundläggande funktionen i stora delar i näringskedjan kan det får katastrofala följder för övrigt liv, Det blir en kedjereaktion och det kan gå väldigt snabbt när det händer.

  Det pågår i det tysta en negativ utveckling som vi bara ser lite av på ytan, precis som vid den storskaliga försurningen. Experterna och forskarna ansåg att markförsurning i skogen inte var möjlig. De hade helt fel som de flesta experter brukar ha. Expert är ett dåligt ord, det är snarare forskare som selektivt väljer de resultat som passar ekonomin för tillfälligt bäst. Miljöhänsyn är en ekonomisk fråga, alltid. Men blir människor skadade bryr man sig föga.Det finna alltid nya friska att hämta in till arbetsmarknaden. Dock är långtidseffekterna ett stort hot mot hela samhällets och nationens existens och utvecklingen. Man förbrukar folkhälsokapitalet nu i denna stund med denna extremt höga strålning från antenner i vår närmiljö som INGEN kan välja bort..

 3. Ping: MOBIL-IT-SMOG = STRESS = HJÄRNSJUKDOMAR « Idag = Tid för Absolut MedborgarStyre ?

  • Det är för jäkligt, man visste redan 2003. Jag är glad att jag hittade denna text som belägger att mobilbranschen själva har så mycket kunskaper att de är oroliga för mobilstrålningen. IT-företagarna erkände också i sin reklamtidning (som ligger på min blogg här) att mobilstrålningen stressar hjärnan och kan ge sömnproblem. Vi är där idag. Enligt Socialstyrelsens rapport har sömnproblemen hos barn ökat 227% sedan 2006. Skandal. Tack för att du länkade till min sida
   Solveig

 4. När unga kvinnor mellan 35 och 44 år redan får äta hjärtmedicin och både män och kvinnor i samma åldersgrupp får stroke och sedan den ökande cancern, så ser vi reda åt vilket håll det lutar. Jag kallar det folkmord

  • Jo… – Solveig – men det tror jag i första hand beror på etablissemangets felaktiga kostråd sedan ca 50 år tillbaka. De kostråden innebär ju att Wi skall ”tugga” i oss ca 60 % kolhydrater/socker.

   Etablissemangets förordade normalkost ger per automatik förhöjda blodsockervärden. Förhöjt blodsocker är rena ”reabränslet” för bl a kärlkramp, kärlförfettningar/förkalkningar allmänt sett, hjärtproblem, inflammatoriska processer, övervikt, diabetes typ 2, cancer och en uppsjö av andra i dags dato mycket vanliga sjukdomar.

   Jag skrev ett brev till en kompis i mars i år om detta – och det finns numera på nätet här.

   Normalkosten är ju en form av etablissemangets ”lönnmörderi” av oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna – som jag ser som än värre än den trådlösa tekniken.

   I o f s så kan jag ha fel i detta – men det kan jag ej föreställa mig att jag har.

   Vad tror Du ❓

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s