Radioaktiv strålning och mikrovågor

När man upptäckte röntgenstrålningen var man euforisk, tänk att man kunde se skelettet. Och naturligtvis nyttjade många skosäljare den nya tekniken och röntgade fötterna för att hitta rätt sko till kunden. Naturligtvis ansågs de som var skeptiska till att röntgenstrålningen var ofarlig, rädda för tekniken och man hånlog åt de teknikrädda. Mycket preparerades med radioaktiv strålning, precis som nu när vi fyller vår livsmiljö med farliga mikrovågor för att tekniken är så rolig och man hånler åt dem som är skeptiska till den artificiella mikrovågsstrålningens ofarlighet. Både cancern och den neurologiska ohälsan har ökat dramatiskt sedan mitten på 1990-talet, men folk i allmänhet är helt säkra på att detta inte gäller dem.
Skulle någon här ta på sig radioaktiva kalsonger, smörja in sig i radioaktiv hudkräm, tvätta håret i radioaktivt schampo? Troligen inte, så korkad är man inte.
Men folk är dock lika korkade idag som då, mikrovågor är heller inte nyttig strålning, den tränger igenom kroppens vävnader precis som radioaktiv strålning och den innehåller någon typ av partikelstrålning i form av fotoner som i den artificiella strålningen innehåller flera miljarder fler fotoner än i den ytterst svaga naturliga mikrovågsstrålningen. De som går med en mobil mot huvudet ständigt och jämt kan jämföra det med att ta på sig en radioaktiv luva, båda typerna av strålning tränger in i hjärnan och skadar den.

Man har medicinsk nytta av radioaktiv strålning och det har man av mikrovågsstrålning också, men bara i ytterst små doser. Så var skeptisk till den högstrålande tekniken och anta en försiktighetsprincip och minska den artificiella mikrovågsstrålningen så mycket som möjligt i era hem. Lita inte på reklammakarna de har aldrig talat sanning. Hälsan är viktigast av allt, det är det mest värdefulla man äger.

Om radioaktiva kalsonger mm

Annonser