Bildskärmsskadan

Dator

Effekter på amalgam orsakade av magnetfält från bildskärmar, Arbetsmiljöfonden. En sammanfattning nr 1524

Denna studie tystades snabbt ner eftersom den var ett bevis på att bildskärmarna hade så hög strålning att amalgamplomberna sprack sönder, vilket hade skett hos ett stort antal bildskärmsanvändare. För att göra bildskärmarna billigare  försämrade man  avskärmningen. Många fick så svåra skador på centrala nervsystemet att de utvecklade intolerans mot både el och elektromagnetiska fällt. Skadan var bestående även om en viss läkning mot vanliga elektriska fält skedde. Men intolerans mot artificiell elektromagnetisk strålning och mikrovågor förvärrades igen när mobilstrålningen från sändare byggdes ut omkring 1995. Symtombilden förändrades också.

SIF och TCO dokumenterade sina medlemmar som bildskärmsskadades men inget fack lyckades driva igenom skadan som arbetsskada, utan teknikindustrin/Ericsson lyckades med hjälp av massmedia få ut budskapet att det var teknikrädda människor som blev elöverkänsliga av bildskärmarna. Att strålningen var så hög att plomberna sprack sönder tystades snabbt ner.

De som fick sina liv förstörda med ett livslångt handikapp har blivit mycket illa behandlade av samhället på alla plan. De har jagats från hus och hem av mobilindustrin och ansvariga myndigheter förnekar att dessa personer nu blir strålsjuka av den nya tekniska strålningen. De har ekonomiskt utarmats och många lever som flyktingar i sitt eget  land. De som nu enbart blir sjuka av denna tekniska strålning behandlas lika illa av mobilindustrin och deras lobbyister, samt av ansvariga myndigheter socialstyrelsen och Strålsäkerhetsmyndigheten samt en hel del politiker.
En mer lättläst rapport på nätet

En del fick sin hud strålskadad av bildskärmen. Professor Sture Lidén försökte bota Christian med kortison, då han menade att hon drabbats av rosacea. Då blev Christian så här se bilden. En strålskadad hud är inte rosacea och kan alltså inte botas med kortison.DSCN4797jst1