Vi kan inte längre anta att trådlös teknologi är säker

Wake-Up Call: Why We Can No Longer Assume Wireless Technology Is Safe

Wireless wake-up call | Jeromy Johnson | TEDxBerkeley

Trådlös teknik har blivit en integrerad del av vår kultur. Det har anslutit oss till människor och information och har även gett oss otrolig bekvämlighet och ekonomiska fördelar.
annons – läs mer

Tänk bara hur denna teknik har expanderat på bara åtta år sedan iPhone infördes. Vi har sett överallt WiFi, pekdatorer, trådlösa smarta mätare, smarta hem, bärbara tech, och nu sakernas Internet. Denna senaste utvecklingen kommer att ansluta allt vi äger till Internet via pulsad mikrovågsstrålning.

Detta kanske låter som en fantastisk teknisk framtid som endast kommer att ge oss fördelar. Men vad händer om det finns en avigsida som just nu blir uppenbar? Kort sagt, är detta exponentiell ökning av mikrovågsstrålning påverkar vår hälsa? Och, viktigast av allt, är det drabbar barn som kommer att utsättas för oöverträffade nivåer av artificiell elektromagnetisk strålning hela sitt liv?

Detta är den fråga jag titta på i denna TEDx talk. Jag utforska problem och gräva djupt in i långsiktiga konsekvenser hälsa och varför ett växande antal människor över hela världen har börjat skadas av trådlös teknik. Det är vanliga symptom som många människor nu upplever när de är nära en WiFi-router, trådlös smarta mätare, eller mobiltelefon torn. De inkluderar:

Sömnlöshet
huvudvärk
Tinnitus / ringningar i öronen
Trötthet
kognitiv Disturbance
Irritabilitet / stress

Denna TEDx talk är inte bara om hälsoeffekter och vetenskapen bakom detta växande problem. Jag ger också lösningar – enkla åtgärder du kan vidta just nu för att minska exponeringen. De fem lösningarna jag ger kostar nästan ingenting alls, men kommer att ge enorma fördelar.

Jag diskuterar också vägar vi kan vidta för att skapa säkrare teknik. Detta är den ultimata öde av vår kultur. Det handlar inte om att gå bakåt. Jag tror att vi kan gå mot en framtid med säker teknik och att vårt samhälle utvecklas till den punkt där industrin måste genomföra säker teknik. När detta händer kommer hela vårt samhälle flytta till en hälsosammare framtid.

Min avsikt är att denna diskussion hjälper dig att skapa en sundare relation med teknik och att det är något som kommer att öppna upp denna viktiga fråga till dem som är nära dig.