Ryssland har skrivit till WHO

Angående: Internationell EMF Project; obalanserad WHO arbetsgrupp (WG) på utvärdering av hälsoeffekter från radiofrekvent (RF) strålning.
Det har just kommit till vår kännedom att WHO RF arbetsgruppen består huvudsakligen från nuvarande och tidigare ICNIRP medlemmar. I allmänhet är den WG inte balanserad och inte representerar synpunkt majoritets vetenskapliga samfundet dubbning effekterna av RF. I Särskilt den privata självvalda organisationen ICNIRP, liknande som majoriteten av nuvarande WHO RF WG medlemmar, inte känner igen icke-termiska RF effekter, vilket representerar den viktigaste frågan av utbredd exponering för mobil kommunikation och upprätthållande riktlinjer från 1996, som bygger på endast RF termiska effekter. Sålunda quidelines av ICNIRP är irrelevanta för nuvarande situation när majoriteten av befolkningen över hela världen är kroniskt utsätts för icke-termisk RF från mobil kommunikation. Baserat på flera ryska studier och nya antal studier som kommer från andra länder, har RNCNIRP konsekvent varnat eventuella hälsoeffekter från mobil kommunikation. Den synvinkel RNCNIRP stöds av hundratals nya publikationer inklusive välkända RF studier på människa och djur senaste.


Balansera av utvärderingsgruppen är en viktig faktor för att uppnå en trovärdig slutsats. Vi begära att denna huvud principen om vetenskaplig utvärdering skulle följas upp av WHO i utvärderingen av RF hälsoeffekter genom att balansera WHO RF arbetsgrupp.
Vänligen, tveka inte att kontakta RNCNIRP om de ytterligare medlemmar /substitut för WHO RF arbetsgruppen.

Högaktnings av RNCNIRP
Oleg A. Grigoriev, ordförande
DrSc., PhD, Assoc. Prof.
Chef för den vetenskapliga Institutionen för icke-joniserande
Strålning, Federal Medical Biophysical Center
Federal Medical Biological Agency of Russia
cc: Dr. E. van Deventer, folkhälsa och miljö, WHO

http://www.radiationresearch.org/images/RRT_articles/2017_03_01_WHO.pdf