Rysk kritik mot WHO

Angående: Internationell EMF Project; obalanserad WHO arbetsgrupp (WG) på
utvärdering av hälsoeffekter från radiofrekvent (RF) strålning

http://www.radiationresearch.org/images/RRT_articles/2017_03_01_WHO.pdf

 Det har just kommit till vår kännedom att WHO RF arbetsgruppen består huvudsakligen från nuvarande och tidigare ICNIRP medlemmar. I allmänhet är arbetsgruppen inte balanserad och representerar inte synpunkt majoritets vetenskapliga samfundet dubbning effekterna av RF. I synnerhet inte den privata självvalda organisationen ICNIRP, liknande som majoriteten av de nuvarande WHO RF WG medlemmar, inte igen icke-termiska RF effekter, vilket
representerar den viktigaste frågan av utbredd exponering för mobil kommunikation och upprätt riktlinjer från 1996, som bygger på endast RF termiska effekter. Således quidelines av ICNIRP är irrelevanta för nuvarande situation när majoriteten av befolkningen över hela världen är kroniskt utsätts för icke-termisk RF från mobil kommunikation.

Baserat på flera ryska studier och nya antal studier från andra länder, har RNCNIRP konsekvent varnat möjliga hälsoeffekter från mobil kommunikation. Den synpunkt RNCNIRP stöds av hundratals nya publikationer inklusive välkända RF studier på människa och djur senaste.

Balansera av utvärderingsgruppen är en viktig faktor för att uppnå en trovärdig slutsats. Vi begär att denna huvudsakliga principen om vetenskaplig utvärdering skulle följas upp av WHO i utvärderingen av RF hälsoeffekter genom att balansera WHO RF arbetsgrupp.

Vänligen, tveka inte att kontakta RNCNIRP om ytterligare medlemmar / substitut för WHO RF arbetsgrupp.
Högaktnings av RNCNIRP

Oleg A. Grigoriev, ordförande
DrSc., PhD, Assoc. Prof.
Chef för den vetenskapliga Institutionen för icke-joniserande
Strålning, Federal Medical Biophysical Center
Federal Medical Biological Agency of Russia