Kolloidalt silver, virvlat vatten, orgoniter,

Som bildskärmsskadad och elöverkänslig blir jag ständigt belastad med vad VoF (de sk Vetenskap och Folkbildning) tror och konspirerar kring vad elöverkänsliga gör för att skydda sig mot strålning, vilket är tröttsamt.

Punkt 1 virvlat vatten skyddar inte mot strålning, ej heller orgoniter.

Punkt 2 Kolloidalt silver är bakteriedödande, är inget näringsämne som kroppen behöver. Dagligt intag av kolloidalt silver kan leda till näringsbrist då kolloidalt silver tar död på de viktiga bakterierna i mag- tarmkanalen.

Att dagligen inta/dricka kolloidalt silver som om det vore ett näringsämne som vissa  påstår, är jag mycket skeptisk till.  Dels för att silver är ett av de grundämnen som vi inte behöver, dels för att silver är ett gift som är bakteriedödande och därför förstör den naturliga tarmfloran, vilket kan leda till näringsbrist.

Kolloidalt silver är bakteriedödande och kan användas som sårtvätt. Förr nyttjades kolloidalt silver till sårtvätt vid brännskada. Det kan troligen också fungera att gurgla halsen med vid bakterieinfektion som vid halsfluss eller som munsköljmedel vid inflammationer i tandkött eller dricka vid magsjuka. Men att dricka det dagligen borde förstöra främst tarmfloran, så att man får ett sämre näringsupptag. Dessutom lagras silvret i njurarna. Långvarigt bruk borde bryta ner hälsan. Kan vetenskapligt bevisas vara bakteriedödande.

Virvlat vatten. Är syresättning av vatten och kan omöjligen skydda mot strålning just för att det är virvlat, vilket riktigt elöverkänsliga fått erfara då något som trott på detta, satt virvlat vatten under sängen och sagt att det är strålningsfritt runt sängen. Naturligtvis fungerade det inte och den stackars elöverkänsliga och mikrovågssjuka gästen blev sjuk i flera dagar efter detta besök.

Att virvla vattnet är att syresätta vattnet, vilket ökar nedbrytningen av organiskt material i avloppsvatten. Gammal beprövad metod och kan vetenskapligt bevisas också.

Men virvlat vatten är intressant. Om jag inte minns fel kom en person i Schweiz på, att om man lyckades virvla vattnet kunde man forsla ner timret i timmerrännorna från branta bergen med mindre vatten i rännan. Virvlade man vattnet hejdade man hastigheten på vattnet och dessutom blev lyftkraften större i virvlat vatten och timret fastnade inte på vägen ner. Säkert går det att vetenskapligt bevisa. Det fungerade tydligen praktiskt.

Dock skyddar vatten allmänt mot strålning, saltvatten skyddar bäst. Mikrovågsstrålning absorberas av vatten, det är därför vi människor och andra djur som består av mycket vatten, absorberar mikrovågorna som tränger igenom kroppen.  Det hade varit skönt att få sova i en säng med vattenväggar. Det hade varit den bästa avskärmningen. Vatten reflekterar inte strålningen som metall gör, vilket därför kan öka strålningen generellt i rummet. Kan bevisas med mätningar av mikrovågsstrålningen utanför vattenväggen och innanför.

Orgoniter kan inte skydda mot strålning, tänk logiskt. Eftersom strålningen finns i hela rummet kan inte en pyramid med metallspån skydda mot strålning. Orgoniter tillverkar man enkelt av div metallspån som man gjuter in tillsammans med tex en kvartskristall i gjutplast som en pyramid. Lyckas man få till det snyggt kan den fungera som  prydnadssak, men då hade det varit snyggare att gjuta in metallspånen i kristallglas.

Pluppar och andra plastbitar att sätta på elskåp eller på mobilen kan inte fungera. Tänk logiskt. Jag har också bevisat att det inte fungerar genom att mäta strålningen och elfälten med mätinstrument.

Man kan sammanfatta det hela med ”Den enes bröd, den andres död” men det gäller för mobiltelefoni-industrin också. Artificiell mikrovågsstrålning är den värsta miljö- och hälsoskandal någonsin som nu globalt påverkar allt liv på jorden och oss människor dygnet runt. Från naturlig mikrovågsstrålning på  högst 0,000 000 5 mikrowatt per kvadratmeter till över 6700 mikrowatt per kvadratmeter. Alltså flera miljarders ökning av mirkovågor som allt biologisk liv saknar skydd mot och anpassning till. Som miljöingenjör och miljövetare, befarar jag att detta kommer att sluta riktigt illa för jordens liv.

 

Bluffmarknaden

Vilseledande reklam. Tycker det är allvarligt att man får sälja produkter som påstås skydda mot strålning. Framför allt, att föräldrar köper dessa orgoniter eller liknande till sina barns mobiler i tron att det skyddar barnet från strålning. Sorgligt att människor är så mentalt beskaffade, att de invaggar föräldrarna i falsk trygghet, att deras barn är skyddade mot mobilens starka strålning

minishield

 •  145,00 krProduktbeskrivning Skydda dig mot negativa effekter av elektromagnetisk strålning från mobiltelefonen. Självhäftande, fästes t.ex. på baksidan av mobiltelefonen. Feedback från användare bekräftar att problem med värmeutveckling, huvudvärk och koncentrationssvårigheter minskat eller försvunnit helt vid användning av miniskyddet.Innehåll Orgonitmassa, krossad kvarts, ametist, granat och svart turmalin.Storlek: diameter ca 26 mm, tjocklek ca 6 mm. 
 • Puckar i fyrpackPuck i olika färger 65,00 kr
 • pyramid_blue-600x400Pyramid blå 400,00 kr
 • Vad gör en orgonit och hur märks effekten?Orgonit omvandlar negativ, s.k. ”död” energi till positiv energi som sedan reflekteras tillbaka till omgivning. Den minskar de skadliga effekterna av exempelvis elektromagnetisk strålning som alla levande celler påverkas av. Det som händer kan upplevas på olika sätt av människor, t.ex:
  • Förbättrad sömn
  • Minskad stress och depressionssymtom
  • Minskade symtom av påverkan från omgivningen hos elöverkänsliga
  • Förbättrade relationer i din närmaste omgivning
  • Ökat välbefinnande och kreativitet
  • Positiva effekter på djur (t.ex. äggläggning, honungsproduktion) och växter (bättre utveckling och växt)

   

 

 

Hur fungerar orgoniten?

Orgonit består av tre komponenter: Metall i form av spån med stor ytarea, kvartskristall och organiskt material (härdad plast) – polyester är lämpligast.

Kvartskristall vibrerar med en hög och bestämd frekvens (vilket utnyttjas i elektroniska produkter) och har förmågan att omvandla energin i sin närhet. Metallspånen har en stor, sammanlagd ytarea som ger en effektiv absorption av omgivande energi. Polyestern som krymper vid härdningen utövar ett högt tryck på kvartskristallen så att det bildas en elektrisk spänning över dess positiva och negativa del. Detta aktiverar orgoniten. Den absorberade energin tar upp kvartskristallens frekvens och reflekteras tillbaka som positiv energi.

Förutom bergkristall kan man gjuta in andra slags kristaller i orgonit. Tack vare placeringen inuti orgoniten kommer respektive kristallegenskaper att förstärkas avsevärt.

Energiomvandlingen i en orgonit pågår kontinuerligt, så länge som orgoniten är hel. Den behöver ingen strömförsörjning och heller inte renas eller underhållas på något annat sätt.

Effekten av en orgonit kan inte mätas med vanlig mätutrustning eftersom de egenskaper som vi normalt mäter inte förändras av orgoniten.

Personer med förmåga att se auror kan ofta se t.ex. fältet av grå ”död” energi kring en mobilmast och hur detta fält ändras till regnbågens alla färger med hjälp av orgonit. Personliga upplevelser får var och en utforska själv. Dessutom kan man experimentera med orgoniter, t.ex. vid odling och jämföra resultaten mellan prover med och utan orgonit.

 

 

Finns inga som helst vetenskapliga undersökningar som bekräftar att materialet i orgoniterna fungerar som de beskriver här. Bara påhitt.